Какви са подготовките и етапите при международен автомобилен транспорт – част 3

Стъпка 4: Пристигане на товара в страната на местоназначение при международен автомобилен транспорт

Международен автомобилен транспорт - видове 1
Международен автомобилен транспорт – видове и мнения

Ако по време на международен автомобилен транспорт сте напуснали Европейския съюз, след пресичане на границата на държавата на местоназначение стоките трябва да бъдат позиционирани в митническата служба за оформяне на внос, за да се провери документацията. Ако е необходимо, се прави и физическа проверка на продуктите. 

Също така при международен автомобилен транспорт е от съществено значение да се вземат предвид разпоредбите на всяка държава или икономическа зона, за да се гарантира спазването на разпоредбите на нейното законодателство и да се предотвратят редица проблеми, щети, забавяния и загуби.

Ако по някаква причина цялата необходима документация за вида на превозваните стоки при международен автомобилен транспорт не е налична за оформяне, стоките ще бъдат задържани на митницата и това ще създаде редица проблеми.

Стъпка 5: Доставка на стоката при международен автомобилен транспорт

При влизане в страна, която не е член на ЕС, трябва да се извърши оформяне при режим внос. След като този процес по международен автомобилен транспорт бъде завършен, ще бъде разрешено пратката да продължи пътуването си до крайната дестинация.

Международен автомобилен транспорт - видове 2
Международен автомобилен транспорт – видове и оферти за Вас

След като товарът пристигне на уговореното място, ще е необходимо само заявената стока да се достави на вносителя или на фирмата, която ще се заеме с разтоварването. Така процесът по международен автомобилен транспорт на вашите стоки ще бъде изцяло завършен.

Ако искате да избегнете всички рискове по време на международен автомобилен транспорт на стоките ви и ако имате нужда товарите ви да стигнат навреме и невредими, свържете се с консултантите на ДЕСПРЕД. След десетилетия опит в организирането и провеждането на международен автомобилен транспорт на разнообразни стоки в различни държави, ние можем да ви помогнем не само със съвет, но и с цялостна спедиция на товарите ви. Заявете ден и час, в който наш консултант ще ви посети и ще отговори на всичките ви въпроси.

Прочетете повече за интермодален транспорт

Стъпка 4: Пристигане на товара в страната на местоназначение при международен автомобилен транспорт
Стъпка 5: Доставка на стоката при международен автомобилен транспорт

Scroll to Top