Морски, железопътен и камионен транспорт с цели контейнери – част 2

Опаковане на товар в цели контейнери

Цели контейнери процес 1
Цели контейнери процес – научете тук

Първо трябва да решите какъв вид цели контейнери искате да използвате. Те обикновено са стандартизирани. По време на товаренето изпращачът трябва да е сигурен, че опакова стоките за цели контейнери сигурно и старателно. Имайте предвид, че при транспортиране могат да се появят повреди, за които спедиторът в повечето случаи не носи отговорност.

Вносно и износно митническо оформяне на цели контейнери

Ако вашите цели контейнери, превозвани с морски, железопътен или автомобилен транспорт, се изнасят за страна извън Европейската общност (ЕО) или се внасят в ЕО, товарът трябва да бъде оформен в местната митническа администрация. Спедиторът ще вземе само товар за цели контейнери, който е безопасно опакован и запечатан от митницата. Придружаващият експортен документ също трябва да бъде осигурен преди вашите стоки да пристигнат в пристанището с влак или камион.

Процес на превоз на цели контейнери с влак или камион

Цели контейнери процес 2
Цели контейнери процес – свържете се с нас

Тъй като цели контейнери се пълнят само с един товар на клиента и не е необходимо да се товарят други стоки, контейнерът не трябва да бъде докаран до товареща компания преди действителния транспорт. Това означава, че контейнерът ще бъде докаран директно до контейнерния терминал. Обикновено всички цели контейнери се транспортират до мястото на товарене от спедиторска фирма. След като пристигнат на мястото на разтоварване, всички цели контейнери най-често ще бъде транспортирани отново до клиента.

„От пристанище до пристанище“ – морски транспорт на цели контейнери

„От пристанище до пристанище“ е видът транспорт на цели контейнери, от който могат да спечелят предимно компании с дългогодишен опит в този тип превози. Събирането и доставката от или до пристанището трябва да се организира от самата компания. Това ви предлага максимална гъвкавост за вашите цели контейнери, тъй като не сте зависими от спедитори, какъвто би бил случаят с транспорта от врата до врата. Използвайки транспорт на цели контейнери от пристанище до пристанище, вие спестявате не само време, но и пари. Все пак трябва да обърнете внимание на графиците за доставка, за да сте сигурни, че вашият морски товар е на точното място в точното време.

Научете повече за транспорт и логистика.

Вносно и износно митническо оформяне на цели контейнери

Вносно и износно митническо оформяне на цели контейнери

Процес на превоз на цели контейнери с влак или камион

„От пристанище до пристанище“ – морски транспорт на цели контейнери

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top