Архив: Services

transport

Брокераж

 

Брокерска услуга

 

Брокераж 1 - видове
Брокераж – високо качество на изпълнение

В Деспред предлагаме брокерски услуги при превози на стоки по море от и за България, Европа, Африка и Азия. Брокерската услуга е свързана с посредничество между бизнеса/товародателите и превозвачите по море (корабособственици). Брокерската услуга означава организиране на поръчките за товари и предаването им на морските превозвачи. Брокерската услуга е различна от спедицията, тъй като брокерът не разполага със собствени морски превозни средства за да извърши транспорта.

Какво представлява брокерската услуга.

Брокерската услуга е посредничество между производителя и/или търговеца, който иска да превози товарите си по море и корабните компании. За целта брокерът трябва да разполага с мрежа от регионални, национални и международни превозвачи, с които да работи в тясно сътрудничество.

Когато използвате брокерската услуга, можете да разчитате, че винаги ще разполагате с нужните превозни средства и необходимия капацитет, за да стигнат вашите товари до местоназначението си. Брокерската услуга е свързан преди всичко с откриване на правилния за вас превозвач, както и с уреждане на взаимоотношенията помежду ви, без да се налага вие самите да губите време и усилия в този процес. Нещо повече, в тази услуга влиза и контролът по време на превоза, което ви дава още повече спокойствие и свободно време, за да се занимавате с основната си дейност, от която наистина разбирате и печелите.

Вижте повече:

Брокераж

Брокераж 2 - снимка
Какво е брокераж?

За да намерите правилно решение за своите товари и превози, достатъчно е да се свържете с Деспред – по време на осигуряването на брокерската услуга ние ще използваме всичките си контакти и цялата си добре разработена мрежа от превозвачи, за да получите бързо, лесно, ефективно и изгодно решение за морски транспорт според нуждите и товарите си.

Задължения на брокера

При брокерската услуга в Деспред се нагърбваме от ваше име с няколко задължения по отношение на морския транспорт, които в противен случай трябва да изпълнявате вие. Освен да проучим и открием подходящи и надеждни партньори, като специалисти, ние се нагърбваме и с управлението на логистиката на всяка партида. Ще разговаряме и договаряме с с корабособственик от ваше име, след което ще се погрижим вашите стоки да пристигнат до него, а той да ги превози до местоназначението им според изискванията на договора ви.

Използвайте брокерската услуга, за да работите с надеждни превозвачи

Брокераж 3 - мнения
Брокераж – надежден ли е?

При брокерската услуга откриването на подходящ морски превозвач е много повече от търсенето на фирми в интернет, което може да направи ваш служител. Когато осигуряваме брокерска услуга, ние в Деспред работим само с доверени превозвачи, които предварително сме проверили, а с голяма част от тях и сме работили дълги години.

Когато търсим нови превозвачи, ние задължително проверяваме дали корабите им разполагат с нужните документи и разрешителни и дали имат достатъчно опит в превозването на точно вашия вид стоки, дали са достатъчно надеждни и какви са отзивите за тях. Едва след като направим тези проверки, преминаваме към договаряне на условията за транспорт помежду ви.

Но Деспред е от толкова дълго време в сферата на брокерските услуги, че много рядко ни се налага да търсим нови превозвачи. Работили сме вече с всички големи и надеждни фирми, които могат да превозят товарите ви по море от и за Европа, Африка и Азия, познаваме техните възможности и поддържаме прекрасни делови отношения. Така че когато използвате нашата брокерска услуга, вие със сигурност получавате възможност да използвате най-добрите и доказани корабособственици в региона и да получите безопасен и надежден транспорт на важните за вас товари.

Използвайте брокерската услуга за перфектна логистика

Брокераж 4 - типове
Брокераж – най-добрата логистика

Вече споменахме, че брокерската услуга е и логистика на превозите. След като изберем подходящ за вас превозвач и договорим отношенията ви с него, ние ще се заемем с проследяване за правилното извършване на услугата.

При брокерска услуга от Деспред получавате планиране на вашеят товар от началото до края, както и контрол върху превоза. Ще се погрижим стоките ви да достигнат до нужното място, за да бъдат натоварени, както и да се разтоварят по подходящ начин. Ще следим постоянно какво се случва с товара ви, за да гарантираме успешната доставка. При брокерска услуга от Деспред може да разчитате също така да се справим с евентуалните проблеми, които биха могли да възникнат по време на транспорта.

Използвайте брокерската услуга за икономия на разходи

Не на последно място, брокерските услуги, които предлагаме, могат да ви помогнат да минимизирате разходите по транспорта на стоките си. Познавайки добре превозвачите и начина им на работа, ние разполагаме с наистина много информация за транспортните дейност и възможности. Така когато изпълняваме брокерска услуга, ние ще изберем гарантирано най-ефективните решения за транспорт на вашите стоки, както и най-изгодните за вас цени.

Брокерската услуга за пълноценни и успешни взаимоотношения с превозвачите

Брокераж 5 - цена
Брокераж – всичко, което трябва да знаете

Когато се колебаете дали да изберете корабен брокер, помнете няколко важни факта.

Първо, корабния брокер е тесен специалист в областта на морските превози. Той не само познава добре превозвачите в своята област, но и има уменията да преговаря с тях по подходящ начин, за да ви договори ефективен транспорт.

Корабния брокер ще води преговори и ще уреди във ваша полза дори детайли, за които самите вие не можете да се досетите, особено ако нямате много опит в транспортирането на стоки по море. Така той ще отстрани предварително всички предвидими спънки. В крайна сметка, заради брокерската услуга ще получите много по-гладък процес на превозване, с по-добра ефективност и по-малко рискове.

Трето, корабния брокер ще постигне вашите цели за много по-кратко време и с много по-голям успех, благодарение на опита си при превозите на товари по море.

Какво ще получите от брокерската услуга от Деспред

Брокераж 6 - новини
Брокераж – ползи на услугата

Като опитни посредници, ние в Деспред можем да ви гарантираме пълно спокойствие по отношение на сроковете и безопасността на товарите ви. За вас ще работи екип от специалисти, но вие ще комуникирате предимно с един корабен брокер, който ще бъде наясно с целия процес по транспортирането на стоките ви. Ще получите пълна прозрачност по отношение на  превоза, изискванията на превозвачите и какво се изисква от вас, за да се улесни максимално процесът.

Освен всичко останало, нашите корабни брокери ще бъдат на ваше разположение при всякакви въпроси и уточнения, за да бъдете в течение с цялата им дейност. И не на последно място, в Деспред ще получите лоялен корабен брокер, защото ние ще вложим всичките си усилия да защитим интересите ви и да ви дадем възможност да получите максимално качествен, ефективен и рентабилен транспорт на стоките си.

 

Брокерска услуга

Какво представлява брокерската услуга.

Задължения на брокера

Използвайте брокерската услуга, за да работите с надеждни превозвачи

Използвайте брокерската услуга за перфектна логистика

Използвайте брокерската услуга за икономия на разходи

Брокерската услуга за пълноценни и успешни взаимоотношения с превозвачите

Какво ще получите от брокерската услуга от Деспред

 • Брокераж 10
  Брокераж 10 - Научете повече

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

МОРСКИ ТРАНСПОРТ

ПРИСТАНИЩНА ОБРАБОТКА И УСЛУГИ 


transport

Речен транспорт по река Дунав и комбиниран транспорт от Деспред

 

 • Речен транспорт по река Дунав на генерални, насипни и извънгабаритни товари;
 • Ккомбиниран воден транспорт река-море;
 • Комбинирани транспорти река-шосе и/или река-жп с претоварване в речните пристанища;
 • съпътстващи митнически и спедиторски услуги в клоновете на Деспред в гр. Русе, гр. Лом и гр Видин.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

МОРСКИ ТРАНСПОРТ

ПРИСТАНИЩНА ОБРАБОТКА И УСЛУГИ 
transport

Морски и речен транспорт – логистични услуги от Деспред

Деспред АД превозва насипни и бройни товари по река и море, комбинирани решения, пристанищна логистика и обработка, с всички съпътстващи услуги.

Разполагаме с екипи на всички по-големи пристанища на река Дунав (пристанище Видин, пристанище Лом, Пристанище Русе) и Черно море (пристанища Варна Изток, Варна Запад, БМФ Порт Бургас, Порт България Уест).

Нашият екип от професионалисти предлага високо качество на обслужване, осигурявайки надеждна и сигурна доставка в морския и речен транспорт. Деспред осигурява обработка на всичката износна и вносна транспортна документация. С широкия диапазон от допълнителни услуги като консолидиране и транзитно складиране Вие ще имате един опитен логистичен експерт до себе си. Целта е клиентът да получи пълна удовлетвореност от предоставената услуга.

Свържете се с екипът ни за да обсъдим нуждите и спецификата на бизнеса Ви както и планираните Ви цели.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

Попитайте ни сега

 

Ако желаете по-подробна информация за речен транспорт и свързаните с това услуги, натиснете тук

 

За комплексните спедиторски услуги, свързани с морски транспорт, натиснете тук

 

Разберете повече за Воден транспорт и услугите на Деспред АД

 

transport

Контейнерен транспорт

Контейнерният транспорт е най-удачното логистично решения, въпреки сравнително дългото транзитно време, за някои видове товари и дестинации.

Предлаганите от нас варианти гарантират, че товарът Ви ще бъде превозен до крайното му местоназначение по целия свят.

Организираме морски и контейнерен транспорт до всяка точка на света, независимо от дестинацията и съобразно специфичните изисквания на нашите клиенти. Транспортираме контейнери от Китай и за Китай.

Свържете се с нас, за да обсъдим нуждите и спецификата на Вашият бизнес и планирани цели.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Ако желаете да научите повече, изберете:

ЦЕЛИ КОНТЕЙНЕРИ (FCL) - транспорт от Китай, 

ГРУПАЖНИ КОНТЕЙНЕРНИ ПРАТКИ (LCL) със съпъстващо услуги като транзитни операции, митническо обслужване, деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата

АВТОМОБИЛЕН КОНТЕЙНЕРЕН ТРАНСПОРТ - превоз на контейнери по суша
transport

Автомобилен Транспорт

Деспред е една от водещите и най старите спедиторски компании в България предлагаща спедиторски услуги

Екипът ни предлага ефективни решения на нашите клиенти чрез международна спедиция със сухопътен автомобилен транспорт. Благодарение на нашият дългогодишен опит и добре развита партньорска мрежа в цяла Европа, Близък Изток, Каспийски регион, Русия. Предлаганите от нас логистични варианти гарантират, че товарът Ви ще бъде превозен до крайното му местоназначение професионално, бързо и сигурно.

Вътрешен транспорт в България от/за всички краища на страната, за комплектни и групажни товари.

 

Свържете се с нас, за да обсъдим нуждите и спецификата на Вашият бизнес и планирани цели.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Ако желаете да научите повече, изберете:
Сухопътен транспорт на частични (LTL) и комплектни/цели (FTL) товари в Европа, Русия, Украйна, Грузия, Армения, Азербайджан, Турция, Близък Изток

Регулярни групажни транспорти – Италия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Великобритания, Швейцария, Белгия, Холандия, Люксембург, Полша, Австрия

Вътрешен транспорт на комплектни/цели , частични и групажни товари на територията на България

Автомобилен транспорт за Близкия изток и Каспийския регион

Автомобилен транспорт

 

Деспред е една от най-старите спедиторски компании в България, благодарение на което разполагаме с добре развита партньорска мрежа за автомобилен транспорт в цяла Европа, Близкия Изток, Русия и Каспийския регион. Можем да осигурим надежден и изгоден автомобилен транспорт за вашите стоки, като поемем цялостната логистика и всички процеси около превозването. Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели.

Ето какви видове автомобилен транспорт можем да осигурим за вас и какво още можем да свършим, за да ви гарантираме максимално спокойствие по отношение на пратките ви.

Вижте повече:

Видове превозни средства за автомобилен транспорт

Автомобилен транспорт 1
Автомобилен транспорт – Научете повече!

Видът на товарният автомобил е един от ключовите моменти при избора на автомобилен транспорт. При определяне на подходящо превозно средство трябва да се имат предвид редица характеристики на товара – размер, чувствителност на температура, тегло и др.
• Голяма част от товарите при автомобилен транспорт могат да се превозват с бордови камиони. Те са удобни за товарене и разтоварване, имат голям обем и могат да превозват тежки товари. При този тип камиони товарът е защитен с покривало, което може да го предпази от дъжд. С такъв автомобилен транспорт не могат да се превозват стоки, чувствителни към температури.
• Ако товарът трябва да бъде превозван в по-изолирана среда, ще имате нужда от автомобилен транспорт с камион тип фургон. Стените на товарния отдел тук са твърди и предпазват доста добре от неблагоприятни атмосферни условия, както и от кражби. Този тип камиони осигуряват по-малък риск от кражби, но могат да превозват малко по-малк тонаж от бордовите камиони. Често се използва за превоз на малотрайни стоки, дрехи, битова техника и др.
• За напълно контролирана температура ще имате нужда от автомобилен транспорт с хладилни автомобили. В тях има хладилен агрегат, който поддържа предварително зададени температурни стойности. Някои хладилни камиони разполагат с две отделни, самостоятелни камери, което позволява автомобилен транспорт с групиране на различни видове стоки с различни температурни режими.
• Камионите тип платформи могат да се използват за автомобилен транспорт на други превозни средства.
• За насипни материали подходящ е автомобилен транспорт с камиони тип гондоли. В тях най-често се превозват зърно, въглища и др.
• Цистерните са създадени за автомобилен транспорт на течни товари – химикали, газове, горива, нефтени продукти, но и хранителни продукти като мляко, вино и др.
• Ако трябва да се транспортират контейнери за морски или железопътен транспорт, се използва автомобилен транспорт с контейнеровози. С тях прехвърлянето и пренасянето на товари до съответната гара или пристанище става лесно и бързо, без да се налага деконтейнеризация.

Автомобилен транспорт – предимства

Автомобилен транспорт 2
Автомобилен транспорт 1 – Научете повече!

Едно от основните предимства при използването на автомобилен транспорт е, че може да се осигури доставка от врата до врата. Всички други видове транспорт на карго имат нужда от специално изградена инфраструктура – пристанища, летища или гари. При автомобилен транспорт използвате пътната мрежа, която достига буквално до всяко населено място в света и не се налага претоварване или междинно складиране на товарите. Това прави използването на автомобилен транспорт идеален вариант за превоз на нетрайни стоки.
Ако имате нужда от гъвкавост в графиците, най-добрият избор отново е автомобилен транспорт. Тук няма предварително фиксирани графици и маршрути, камионите могат да потеглят по ваша заявка, дори през нощта. Освен това можете да избирате маршрута от гледна точка не само на дължината, но и на удобството му, за да получите по-добра себестойност на превоза.
Друго предимство на сухопътния автомобилен транспорт е лесното проследяване на текущото местоположение на пратката – всички съвременни товарни автомобили са снабдени с GPS устройства, които позволяват да се следи къде се намира камионът и дали е бил възпрепятстван от задръствания, бури, затваряне на пътища или други препятствия по маршрута си.
Използването на автомобилен транспорт може също да се окаже най-евтиният вариант, когато става дума за по-малки по обем и тегло пратки и за сравнително къси разстояния. За да проверите това, свържете се с нашите консултанти, които ще ви помогнат да изберете най-изгодния начин да транспортирате пратките си.
Използването на автомобилен транспорт няма да ви гарантира най-бързата доставка – въздушният транспорт винаги ще е по-бърз. Но като се има предвид, че не се налага претоварване на пратките, а услугата може да се изпълни от врата до врата, за по-кратки разстояния може да се окаже, че използването на автомобилен транспорт ще даде максимална скорост на доставката.

Вътрешен автомобилен транспорт

В Деспред можем да организираме надежден и сигурен вътрешен автомобилен транспорт на стоки на територията на цяла България.

Международен автомобилен транспорт

Като спедиторска фирма с дълъг опит зад гърба си, имаме стабилна и добре изградена мрежа, която позволява международен автомобилен транспорт в рамките на Европа, Русия, Каспийския регион и Близкия Изток.

Групажен автомобилен транспорт

Автомобилен транспорт 3
Автомобилен транспорт 2 – Научете повече!

Можем да осигурим групажен автомобилен транспорт, който ще ви позволи да изпращате сравнително малки пратки, съчетани с пратки на други податели. Така ще получите по-ниска цена за превоза.
Всяка седмица осигуряваме редовен групажен автомобилен транспорт по график от/до Италия, Германия, Испания, Франция, Португалия, Белгия, Холандия, Люксембург, Гърция, Латвия, Литва, Естония, Русия, Швейцария и други държави. За повече информация за възможностите за включване в групажен транспорт можете да се свържете с нашите консултанти.

Автомобилен транспорт на комплектни и частични товари

Разполагаме със собствена база, която позволява да извозваме комплектни и частични товари в общ автомобилен транспорт от и до всяка точка на Европа, Русия, Грузия, Армения, Украйна, Турция, Близкия Изток, Украйна, Азербейджан.

Видове автомобилен транспорт според вида на стоките

В Деспред можем да осигурим автомобилен транспорт на всички видове стоки:
• Общи товари – палетизирани или насипни, в кашони, машини и товари с нестандартни размери.
• Стоки с контролирана температура – храни, медицински и фармацевтични стоки и др.
• Извънгабаритни товари
• Опасни товари
• Отпадъци
• Животни

Автомобилен транспорт – пълни услуги

Автомобилен транспорт 5
Автомобилен транспорт 4 – Научете повече!

Осигуряваме всички услуги, съпътстващи използването на автомобилен транспорт: преопаковане, етикиране, палетизиране, фолиране, складиране, консолидиране, дистрибуция, митническо представителство, карго застраховки, транзитни превози и др.
Можем да предложим и подходящи комбинации от различни видове транспорт, в който използването на автомобилен транспорт да се съчетае с други превозни средства за минимизиране на разходите или оптимизиране на скоростта на доставката.
Ако искате да проверите дали и как използването на автомобилен транспорт може да помогне на бизнеса ви да се разшири и просперира, свържете се с нас, за да уговорим лична консултация по въпросите, които ви интересуват.

 • Автомобилен транспорт 5
  Автомобилен транспорт 5 - Разгледайте при нас!
transport

Морски транспорт – международни превози на товари от Деспред

 

 • Превоз на товари по море до и от всяко направление по света на насипни и контейнерни (цели и групажни) товари, специализирани и извънгабаритни товари;
 • Транспорт през български и европейски пристанища, според желанията на нашите клиенти и спецификата на товара;
 • Деспред осигурява съпътстващи услуги включително – банкова гаранция за обезпечаване на транзитни операции за всички видове стоки, митническо представителство за всички режими, деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата, и други.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

РЕЧЕН ТРАНСПОРТ ПО РЕКА ДУНАВ И КОМБИНИРАН ТРАНСПОРТ ОТ ДЕСПРЕД

ПРИСТАНИЩНА ОБРАБОТКА И УСЛУГИ

Морски транспорт

В Деспред можем да организираме подходящ и изгоден морски транспорт за вашите стоки и материали. Ето какво може да предложи превозването на стоки с морски транспорт и какво можем да ви осигурим ние.

Вижте повече:

Морски транспорт – особености

Морски транспорт 1
Морски транспорт – Разгледайте при нас!

Ето някои от най-важните особености при използването на морски транспорт:

 • Огромен транспортен капацитет – един кораб може да превозва от няколкостотин до десетки хиляди тона стоки.
 • Ниска цена – поддръжката на морски транспорт има малко разходи, а корабите имат много голяма товароносимост. Това дава възможност да получите едни от най-ниските цени в транспорта на стоки въобще.
 • Постоянно движение – корабният трафик не е възпрепятстван от почти нищо.
 • Дълги срокове за доставка – все пак използването на морски транспорт е доста бавно, тъй като товарните плавателни съдове са много тежки и обикновено поддържат скорост между 20 и 30 км/ч.
 • Възможност за надхвърляне на сроковете – по ред причини при използване на морски транспорт може да се наложи доставката да пристигне ден, два или повече по-късно от предварително определеното.

Какво може да се превозва с морски транспорт

Можете да използвате товарни кораби на практика за всякакви стоки, включително за храни, опасни или извънгабаритни товари. Все пак не препоръчваме да се използва морски транспорт за краткотрайни стоки, особено за дълги разстояния. Причината е, че превозът е доста бавен и това може да увреди стоките ви.

Морски транспорт – видове кораби

В зависимост от вида на стоките, които ще се превозват, се предлагат различни видове превозни средства за морски транспорт.

Морски транспорт 2
Морски транспорт 1 – Разгледайте при нас!

Най-често използвани за морски транспорт са контейнеровозите, с които се превозват стандартизирани контейнери със стоки. Те се нуждаят от малък екипаж, като в същото време превозват хиляди тонове товари, товарят и разтоварват много бързо. Това ги прави икономически изгодни. Подходящи са за опаковани единично стоки и за групажни превози.

Бълкерите са друг тип средства за морски транспорт, в които се превозват насипни товари. Ще имате нужда от бълкер, ако смятате да транспортирате въглища, зърно, строителни материали, пясък и др. Те са доста бавни, но могат да превозват стотици тонове или десетки хиляди тона товари.

Ако се налага да превозвате течни товари, ще са ви нужни танкери. Те разполагат с цистерни, с които пренасят нефт, газ, петролни продукти, химикали, течни хранителни продукти като олио или вино.

Ако имате нужда от морски транспорт за колесни превозни средства, ще трябва да използвате автомобиловози (наричани още ролкери), специално предназначени за бързо товарене и разтоварване на автомобили, камиони, влакове и др.

В зависимост от специфичните нужди, някои видове стоки може да имат нужда от хладилни кораби, в които се поддържа ниска температура за хранителни продукти.

Морски транспорт – цени

Морски транспорт цени 1
Морски транспорт цени – Свържете се с нас!

Когато говорим за морски транспорт, цените могат да варират в широки граници. При морски транспорт цените зависят от твърде много фактори и няма как да се даде дори приблизителна предварителна прогноза, ако не се знаят достатъчно детайли около пратката.

На първо място при морски транспорт цените се определят от цените на горивото, което е основният разход за превозвачите. При повишаване или намаляване на цените на горивата в офертите за морски транспорт цените съответно се повишават или намаляват.

При морски транспорт цените зависят и от стоките, които трябва да се пренасят – дали са течни, насипни или единични. Това ще определи средството за морски транспорт, цените най-грубо ще се определят от превозвача според вида на кораба. Освен това при морски транспорт цените се определят и от габаритите и спецификата на товара – извънгарабитните и опасните стоки ще получат по-високи оферти за превоз. Не на последно място, при морски транспорт цените могат да зависят и от сезона – например плодовете, зеленчуците и зърното ще се превозват в сезона си при по-високи тарифи за навло.

Когато използвате морски транспорт, цените ще зависят и от това дали стоките имат нужда от специален режим на обработка или съхранение по време на превозването. Ако трябва да се поддържа определена температура или товарът да се третира по специален начин, при офериране за морски транспорт цените ще бъдат по-високи.

При морски транспорт цените могат да зависят от това дали пратката ще бъде консолидирана в групажен превоз, или ще е самостоятелна. При групажен превоз в морски транспорт цените могат да намалеят значително.

В оферирането на морски транспорт цените зависят и от търсенето и предлагането. Ако търсенето на пространство на кораба е по-голямо, отколкото той може да предложи, в офертата ви за морски транспорт цените ще бъдат леко завишени и това ще е единственият начин да получите място за цялото си карго.

Разбира се, при морски транспорт цените ще зависят и от дължината на курса, от който имате нужда. Ако вашата дестинация е близо до голямо пристанище или център на превозвача на морски транспорт, цените за доставка могат да бъдат по-ниски.

Когато изпращате стоки с морски транспорт, цените ще завият и от пристанищните такси на пристанищата, които корабът ще използва. При морски транспорт цените включват и товарни такси, такси за канал и закотвяне, санитарни такси, митнически такси, такси за влекачи и докове, тонажни такси и др.

Не на последно място, при морски транспорт цените ще зависят и от това дали имате нужда от временно складиране на стоките в периода след разтоварването или преди товаренето.

Морски транспорт цени 2 | ДЕСПРЕД
Морски транспорт цени 1 – Свържете се с нас!

Може да ви звучи странно, но при морски транспорт цените могат да зависят и от някои необичайни за нас фактори. При използване на морски транспорт цените се определят и според геополитически фактори, свързани с някои маршрути, които са уязвими от местни конфликти или пирати например. Така например при морски транспорт цените ще бъдат по-високи, ако корабите преминават през протока на Босфора, протока Баб ел-Мандеб, пролива Ормуз и Суецкия канал, които се считат за рискови маршрути заради присъствието на терористи и морски пирати. В този вид морски транспорт цените ще включват по-високи застрахователни такси, които да покрият по-високите рискове.

Лесен морски транспорт

В Деспред можем да ви осигурим лесно решение за транспорт по вода на насипни и контейнерни товари през български и европейски пристанища. В нашите услуги по цялостна логистика са включени и допълнителни дейности като митническо представителство за всички режими, операции по претоварване, доставка до врата, деконтейнеризация, временно складиране, банкови гаранции и др.

Свържете се с нас, за да отговорим на всичките ви въпроси и да намерим най-доброто решение за транспортиране на стоките ви в и извън България.

 • Морски транспорт 6
  Морски транспорт 6 - Разгледайте при нас!
transport

Автомобилен контейнерен транспорт – спедиторски услуги

 • Транспорт на цели контейнери до дестинации в България, Европа и до пристанища според желанията на нашите клиенти и спецификата на товара;
 • Деспред предлага  спедиторски  услуги свързани с превоза на контейнери като обезпечаване на транзитни операции, митническо обслужване, деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата и други.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с контейнерен транспорт

Автомобилен транспорт

Транспорт на стоки

КОНТЕЙНЕРЕН ТРАНСПОРТ – ГРУПАЖНИ КОНТЕЙНЕРНИ ПРАТКИ (LCL)
transport

Контейнерен транспорт – групажни контейнерни пратки (LCL)

 

 • Морски групажен транспорт с контейнери през пристанища Бургас, Варна, Солун и Пирея, както и алтернативни европейски пристанища, според желанията на нашите клиенти, спецификата на товара и търсеното транзитно време;
 • Групажни пратки в контейнери чрез комбиниран транспорт шосе/жп/море през Европейски жп терминали от/до Далечен Изток (Китай, Хонконг и други);
 • съпътстващи услуги съобразно нуждите на клиента касаещи групажни товари, като обезпечаване на транзитни операции, митническо обслужване, деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата и други.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с контейнерен транспорт

Към главната страница на Контейнерен транспорт

Транспорт на стоки

АВТОМОБИЛЕН КОНТЕЙНЕРЕН ТРАНСПОРТ
transport

Транспорт на стоки

 

– превоз на контейнери по море от и до всяко направление по света на товари в 20 футови и 40 футови контейнери, хладилни и танк контейнери, open top-контейнери друго специализирано оборудване;

– транспорт на контейнери (FCL) през пристанища Бургас, Варна, Солун и Пирея, както и алтернативни европейски пристанища, контейнери от и до Китай и други дестинации, според желанията на нашите клиенти, спецификата на товара и търсеното транзитно време;

– съпътстващи услуги съобразно нуждите на клиента, като обезпечаване на транзитни операции, митническо обслужване, деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата и други.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с контейнерен транспорт

Автомобилен транспорт

ГРУПАЖНИ КОНТЕЙНЕРНИ ПРАТКИ (LCL)

АВТОМОБИЛЕН КОНТЕЙНЕРЕН ТРАНСПОРТ

Транспорт на стоки

Какво трябва да знаем за транспорта на стоки

Вижте повече:

Транспорт на стоки в глобалния свят

Транспорт на стоки 1
Транспорт на стоки – Научете повече!

През последните десетилетия пазарът става все по-глобален и транспортът на стоки е важно звено в развитието на модерната икономика. Днес границите не са това, което бяха и благодарение на по-лесния транспорт на стоки имаме достъп до неща, които се произвеждат в другия край на света и това вече не е нещо необичайно или екзотично. Благодарение на все по-големите възможности за транспорт на стоки бързо и изгодно на големи разстояния, днес можем да сложим на трапезата си храни от далечни дестинации, да носим дрехи, произведени в цял свят, да ползваме в дома си уреди, мебели или други принадлежности от всяка точка на света. Транспортът на стоки е превозът на различни товари на близки или далечни разстояния, което може да се извършва по различни начини – по въздух, море или суша, с кола, влак, бус, камион, самолет или друго транспортно средство. Лесният и бърз транспорт на стоки през последните години помага на много търговци и производители да стъпят на нови пазари, да развият и популяризират своите стоки и услуги. Благодарение на достъпния транспорт на стоки днес сме толкова заобиколени от неща, произведени в чужбина, че това дори не ни прави впечатление. Какви са основните начини за транспорт на стоки, какви съвети трябва да спазвате, ако искате да ползвате тази услуга и какви са предимствата да изберете професионална компания, занимаваща се с транспорт на стоки, ще научите в следващите редове.

Кой е най-подходящият начин за транспорт на стоки

Както се досещате, няма универсален отговор на въпроса кой е най-добрият начин за транспорт на стоки. Методът, който ще изберете за транспорт на стоки трябва да бъде съобразен с разстоянието, на което искате да изпратите стоката, времето, за което искате да я доставите, нейния размер и тегло. Спешността на пратката и това дали тя изисква специални условия също е важна при избора на метода за транспорт на стоки – дали се изискват специални температурни условия, дали стоката е чуплива или деликатна, дали изисква специфичен начин за съхранение или опаковане.

Транспорт на стоки по вода

Транспорт на стоки 2
Транспорт на стоки 1 – Научете повече!

Според статистиките транспортът на стоки по вода заема най-голям дял в световната търговия – близо 90%. Транспортът на стоки по море или океан се използва за по-обемни и тежки неща, които не могат да бъдат превозени по друг начин. Друго предимство на транспорта на стоки по вода е най-ниската цена. Транспортът на стоки по вода има едни недостатък – че придвижването е по-бавно и изисква по-дълъг период. Транспортът на стоки по вода става с товарни кораби. Товарите се слагат в контейнери или се превозват насипно в специализирани кораба според вида товар. Транспортът на стоки по вода се използва за разнообразни товари, много често тежки и обемни като метали, руди, въглища, стоманени елементи, машини, които биха били много трудни или невъзможни например за въздушен превоз. Транспортът на стоки по вода често се използва и за насипни селскостопански продукти като пшеница, царевица, соя и други. Този начин за транспорт на стоки е много предпочитан и за различни суровини като петрол или нефт. Още едно основно предимство на транспорта на стоки по вода е, че то се счита за много по-екологично и нанасящо по-малко вреди на околната среда, в сравнение с въздушния или сухоземния транспорт. В България транспортът на стоки по вода се извършва основно по река Дунав или по водите на Черно море.

Транспортът на стоки по въздух

Транспорт на стоки 3 | ДЕСПРЕД
Транспорт на стоки – Свържете се с нас!

През последните години транспортът на стоки по въздух става все по-използвано. Очаква се с нарастването на световния брутен вътрешен продукт в следващите 20 години да има все по-голямо търсене на стоки с висока стойност, за които е по-рентабилно да се използва въздушен транспорт. Според прогнозите на Boeing транспортът на стоки по въздух ще се увеличава с около 4.5 % всяка следваща година. Транспортът на стоки по въздух е подходящо за обслужване на пазари и вериги за доставки, които изискват скорост. Един от най-добрите примери за предимството на транспортът на стоки по въздух е при Стив Джобс, който през 1997 година избира новаторска стратегия и започва да доставя с въздушен транспорт частите за новите лаптопи на Apple, за да е сигурен, че iMac ще са достъпни по магазините преди коледния сезон. Така транспортът на стоки по въздух му дава предимство пред неговите конкуренти, които по това време използват много по-евтиния, но и по-бавен воден транспорт. Автомобилната индустрия също използва транспорт на стоки по въздух, за да достави по-дребни елементи точно навреме. Индустрии, които произвеждат нетрайни продукти като цветя или някои фармацевтични продукти също използват транспорт на стоки по въздух.
Както вече споменахме, бързината е основното и най-ключово предимство на транспортът на стоки по въздух. Основният минус на транспорта на стоки по въздух е високата цена, както и че не е подходящо да се използва за обемни и тежки товари.

Транспорт на стоки по сухоземен път

Транспорт на стоки 4 | ДЕСПРЕД
Транспорт на стоки 1 – Свържете се с нас!

Транспортът на стоки по железопътен път с товарен влак също е много често използван за определен тип стоки. Това е сравнително евтин вариант за транспорт на стоки, който също се счита за по-щадящ за околната среда. Друг плюс на този тип транспорт е, че изисква по-малко човешки ресурси, защото един влак може да тегли еквивалента на десетки камиони, заредени с товар.

Сред минусите на този вид транспорт е, че в повечето случаи и в двата края на маршрута е необходимо транспорт на стоките с бус, камион или друго превозно средство, за да се направи връзката с релсовия път. Средно дългите пътувания обикновено са по-евтини с влак, а по-кратките пътувания са по-евтини по шосе. Транспортът на стоки с товарни камиони или бусове е сред най-разпространените методи, използвани днес. Сред основните предимства на този вид транспорт е по-бързата доставка, в сравнение с водния или железопътния превоз, по-лесно придвижване на стоки до всяка точка, лесно проследяване на товара. Този тип транспорт все пак е скъп за по-дълги разстояния и е зависим от трафика, пътни блокади и непредвидени метеорологични условия.

 • Транспорт на стоки 6
  Транспорт на стоки 6 - Разгледайте при нас!
transport

Комплектни и частични товари

 

 • сухопътен транспорт на частични товари (LTL) и комплектни товари (FTL) в Европа, Русия, Украйна, Грузия, Армения, Азербайджан, Турция, Близък Изток
 • възможност за доставка „врата-врата“ (door-to-door delivery)
 • гъвкави решения при фиксирани часови диапазони на взимане/доставка на товара
  • експресни доставки от/до всяка точка на Европа
 • транспортиране на стоки при специфични условия – температурен режим, ценни товари, акцизни стоки, опасни товари,  насипни товари (гондоли)
 • превоз на извънгабаритни товари
 • съпъстващи услуги – митнически формалности, преопаковане и етикиране, палетизиране и фолиране, складиране, консолидация и дистрибуция, карго застраховки

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с автомобилен транспорт

Към главната страница на Автомобилен транспорт

Ако желаете групажен транспорт

Ако желаете вътрешен транспорт

Ако товарът ви е от или за Близкия изток или Каспийския регион
Категории
Последни публикации
Архив
Мета
Tags
Категории
Последни публикации
Архив
Мета
Tags
Loading...