Пристанищна обработка и услуги

ДЕСПРЕД АД предлага спедиторска обработка на генерални и насипни товари на всички по-големи пристанища на Черно море (Варна Изток, Варна Запад, Варна-Фериботна, Варна-ТЕЦ, Бургас-Запад, КРЗ Порт, Пристанище Бургас ЕАД, Порт България Уест ) и река Дунав (Видин, Лом, Оряхово, Свищов, Русе-Изток и Русе-Запад).

Логистичните услуги включват:

Митническо представителство – митническа обработка и изготвяне на съпътстващи документи;

Организиране на товаро-разтоварните операции, контейнеризация и деконтейнеризация на товари;

Физическо присъствие при приемане и издаване на стокови партиди, текущ контрол върху пристанищните операции, количество на стоката и външен вид;

Превоз на товари от и до адрес на клиент;

Други услуги, в зависимост от спецификата на конкретната логистична схема и Вашите нужди.

Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Наберете сега + 359 2 4513800
  или попълнете формата за контакт и натиснете "Изпрати". Попълнете коректно всички полета, за да можем да се свържем с вас и да ви бъдем полезни.

  Да, съгласен съм да получавам рекламна информация, касаеща нови продукти, текущи промоции, информационни текстове и всички други материали, свързани с предлаганите от нас услуги

  Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Пристанищна спедиция – предимства

  Наличието на спедитор защитава интересите на товародателя и спомага да се избегнат конфликти и спорни ситуации.

  Физическото ни присъствие и ноу-хау Ви гарантира своевременно и качествено изпълнение на предварително поетите ангажименти от корабособствениците и/или пристанищните оператори, съответно оптимизират максимално Вашите разходи.

  Воден реанспорт, пристанищна обработка и услуги, Деспред, вашият логистичен партньор
  Воден реанспорт, пристанищна обработка и услуги, Деспред, вашият логистичен партньор

  Оптимален баланс между скорост и цена

  Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели.

  Съобразени с  най-високите стандарти

  Превоз на опасни товари;
  Спедиция на специално карго;
  Превоз на температурни пратки, фармация, храни и други;
  Превоз на живи животни;
  Превоз на бързо разваляеми стоки;

  Безопасност и качество

  Ние се грижим за сигурността на Вашите товари. 
  Обработваме: 
  Ценни пратки;
  Дипломатически пратки;
  Обемни и извънгабалитни товари;
  Групажни товари.

  Логистични услуги

  Склад под митнически контрол, свободно и временно складиране (Тип 1R);
  Складиране и опаковане на товари;
  Консултация за транспорт;
  Карго застраховки.

  Вижте повече:
  Воден транспорт 1
  Воден транспорт – Разгледайте при нас!

  Речният воден транспорт често е по-ограничен в сравнение с останалите видове поради по-малките размери и товароносимост на товарните кораби, които се налага да плават в плитки води и да преминават под мостове в различни градове.
  Като цяло, речният воден транспорт е предназначен за сравнително къси и средни разстояния – например около 1000-2000 километра. Той може да бъде използван за сравнително по-малки товари.
  Използването на речен воден транспорт за превоз на стоки във вътрешността на България е невъзможно. Единствената плавателна река у нас е Дунав, която е и естествена наша граница. В Деспред обаче можем да организираме речен транспорт между България и други държави, стига да има възможен маршрут между тях. Можем да осигурим както участие в групажен превоз, така и чартърен воден транспорт, ако клиентът има нужда от това.

  Крайбрежен воден транспорт

  Воден транспорт 2
  Воден транспорт – Свържете се с нас!

  Крайбрежният воден транспорт е дълбоководен транспорт, в който товарните кораби се движат близо до бреговата линия. Това е воден транспорт, удобен за използване в рамките на една държава или между две съседни страни с обща брегова линия. Крайбрежният воден транспорт може да е подходящ за превозване на тежки стоки в големи количества – например въглища, петролни продукти, риба и рибни продукти.
  Фериботите също могат да се причислят към крайбрежния воден транспорт, доколкото превозват туристи или търговски автомобили на близки дестинации.
  Крайбрежните кораби за воден транспорт имат малко по-различен начин на проектиране. Те могат да носят повече товари от речните кораби, но по-малко от морските, което създава някои ограничения по отношение на пратките. Освен това, те се придържат плътно към предварително зададени маршрути, които в повечето случаи са къси, и спазват задължителните разпоредби за навлизане в дълбочина в морето или океана.
  В Деспред можем да организираме крайбрежен воден транспорт, където е възможно. В повечето случаи крайбрежният воден транспорт е част от комбинирания транспорт, но може да намали значително себестойността на превоза на голяма пратка, което го прави подходящ за някои видове маршрути.

  Международен и междуконтинентален воден транспорт

  Воден транспорт 3
  Воден транспорт – ДЕСПРЕД

  Международният и междуконтиненталният воден транспорт са класически начини на използване на този вид превози. Тук става дума за внос и износ на стоки между държави в един континент или в два различни континента, разделени от океан. Най-често междуконтинентален воден транспорт се извършва в Атлантическия или Тихия океан.
  Товарните кораби за морски и океански воден транспорт са най-големите, произвеждани изобщо. Те имат огромни размери, голяма товароносимост и висока степен на издръжливост на натоварване и атмосферни условия. Голяма част от корабите в този тип воден транспорт са търговски. Използват се предимно бълкери за насипни товари, контейнеровози за стоки в контейнери или танкери за воден транспорт на течни товари. Все пак в зависимост от нуждите на клиентите ни и възможностите на превозвачите, с които работим, в Деспред можем да организираме воден транспорт и с друг тип кораби.

  Предимства при използване на воден транспорт

  Използването на воден транспорт е изключително удобно, когато имате нужда от превоз на големи, обемни и тежки пратки на най-ниски цени. Нещо повече, можете да използвате корабите буквално за всякакви видове стоки и материали, включително опасни. Ако сроковете ви не са спешни и търпят известно отлагане, транспортирането с кораб може да ви гарантира безопасност, удобство и ниска цена. Този тип превози не са подходящи за бързоразвалящи се стоки, ако трябва да се превозват на голямо разстояние.

  Логистика на воден транспорт

  Воден транспорт 4 | ДЕСПРЕД
  Воден транспорт – Научете повече!

  В Деспред осигуряваме логистични услуги, свързани с превоза на товари по море и река. Можете да разчитате на цялостна логистика на воден транспорт, в която са включени всички етапи на превозите: пристанищна обработка и логистика, комбиниране с допълнителни видове транспорт, обработка на транспортна документация, транзитно складиране, консолидиране и др.
  В Деспред работим със собствени екипи за воден транспорт във всички по-големи български пристанища: Пристанище Видин, пристанище Лом и Пристанище Русе по Дунав; пристанища Варна Изток, Варна Запад, БМФ Порт Бургас, Порт България Уест по Черно море. Тези екипи позволяват да осъществяваме по-строг контрол при внос и износ на стоки и материали и така повишаваме значително сигурността и надеждността на организирания от нас воден транспорт.

  Воден транспорт за вашия бизнес

  Използването на воден транспорт може да е съществена част от персоналното решение за доставка на пратки за вашия бизнес. В много случаи употребата на воден транспорт се комбинира със сухоземен до и от пристанището, за да може пратката да стигне от врата до врата. В Деспред можем да осигурим цялостна логистика за вашия бизнес, без значение с колко вида транспорт и превозвачи е необходимо да се работи. Можете да разчитате на професионална логистика и експертна организация на целия процес по доставката на пратки. В нашите логистични услуги влизат избиране на удобен маршрут и икономични видове транспорт, обработката на пристанищна и митническа документация, банково обезпечаване на транзитни операции, групажни превози и консолидиране, митническо представителство, претоварване на стоки, складиране, доставка до врата и други дейности по пълното обезпечаване на логистиката.
  Свържете се с нас, ако имате нужда от консултация по отношение на транспортирането на стоките ви.

  Ако имате нужда от съдействие:  
  Обадете се сега + 359 2 4513800 или 

  Scroll to Top