Транспорт на стоки с контейнери (FCL)

ДЕСПРЕД АД предлага транспорт с контейнери по море. В зависимост от спецификата на товарите – тегло, обем, размери и температурни изисквания използваме различни типове контейнери (20’,40’, хладилни, танк, open top), както и друго специализирано оборудване.

Съобразно крайната дестинация и изискванията за срок на доставка, организираме транспорт на контейнери (FCL) през пристанища Бургас, Варна, Солун и Пирея, както и алтернативни европейски пристанища.

Освен морския транспорт осигуряваме и всики съпътстващи услуги съобразно Вашите нужди – обезпечение на транзитни операции, митническо обслужване, консолидация, контейнеризация и деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата.

Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Наберете сега + 359 2 4513800
  или попълнете формата за контакт и натиснете "Изпрати". Попълнете коректно всички полета, за да можем да се свържем с вас и да ви бъдем полезни.

  Да, съгласен съм да получавам рекламна информация, касаеща нови продукти, текущи промоции, информационни текстове и всички други материали, свързани с предлаганите от нас услуги

  Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Предимства на контейнерния транспорт (FCL)

  Транспортът на цели контейнери (FCL) е най-бюджетното  решение.  Транзитното време обичайно е по-дълго, но морският транспорт остава най-конкурентен спрямо алтернативните – железопътен, автомобилен и въздушен транспорт.  

  При транспорт с цели контейнери (FCL) се минимизира възможността за повреда на Вашите стоки, тъй като пътуват с една транспортна опаковка до крайния получател, без манипулации върху товара.  

  Това е един от малкото видове транспорт, който позволява смяна на собствеността на стоката, докато пътува.

  Автомобилен транспорт от Деспред
  Автомобилен транспорт от Деспред

  Оптимален баланс между скорост и цена

  Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели.

  Съобразени с  най-високите стандарти

  Превоз на опасни товари;
  Спедиция на специално карго;
  Превоз на температурни пратки, фармация, храни и други;
  Превоз на живи животни;
  Превоз на бързо разваляеми стоки;

  Логистични услуги

  Склад под митнически контрол, свободно и временно складиране (Тип 1R);
  Складиране и опаковане на товари;
  Консултация за транспорт;
  Карго застраховки.

  Вижте повече:

  Транспорт на стоки в глобалния свят

  Транспорт на стоки 1
  Транспорт на стоки – Научете повече!

  През последните десетилетия пазарът става все по-глобален и транспортът на стоки е важно звено в развитието на модерната икономика. Днес границите не са това, което бяха и благодарение на по-лесния транспорт на стоки имаме достъп до неща, които се произвеждат в другия край на света и това вече не е нещо необичайно или екзотично. Благодарение на все по-големите възможности за транспорт на стоки бързо и изгодно на големи разстояния, днес можем да сложим на трапезата си храни от далечни дестинации, да носим дрехи, произведени в цял свят, да ползваме в дома си уреди, мебели или други принадлежности от всяка точка на света. Транспортът на стоки е превозът на различни товари на близки или далечни разстояния, което може да се извършва по различни начини – по въздух, море или суша, с кола, влак, бус, камион, самолет или друго транспортно средство. Лесният и бърз транспорт на стоки през последните години помага на много търговци и производители да стъпят на нови пазари, да развият и популяризират своите стоки и услуги. Благодарение на достъпния транспорт на стоки днес сме толкова заобиколени от неща, произведени в чужбина, че това дори не ни прави впечатление. Какви са основните начини за транспорт на стоки, какви съвети трябва да спазвате, ако искате да ползвате тази услуга и какви са предимствата да изберете професионална компания, занимаваща се с транспорт на стоки, ще научите в следващите редове.

  Кой е най-подходящият начин за транспорт на стоки

  Както се досещате, няма универсален отговор на въпроса кой е най-добрият начин за транспорт на стоки. Методът, който ще изберете за транспорт на стоки трябва да бъде съобразен с разстоянието, на което искате да изпратите стоката, времето, за което искате да я доставите, нейния размер и тегло. Спешността на пратката и това дали тя изисква специални условия също е важна при избора на метода за транспорт на стоки – дали се изискват специални температурни условия, дали стоката е чуплива или деликатна, дали изисква специфичен начин за съхранение или опаковане.

  Транспорт на стоки по вода

  Транспорт на стоки 2
  Транспорт на стоки 1 – Научете повече!

  Според статистиките транспортът на стоки по вода заема най-голям дял в световната търговия – близо 90%. Транспортът на стоки по море или океан се използва за по-обемни и тежки неща, които не могат да бъдат превозени по друг начин. Друго предимство на транспорта на стоки по вода е най-ниската цена. Транспортът на стоки по вода има едни недостатък – че придвижването е по-бавно и изисква по-дълъг период. Транспортът на стоки по вода става с товарни кораби. Товарите се слагат в контейнери или се превозват насипно в специализирани кораба според вида товар. Транспортът на стоки по вода се използва за разнообразни товари, много често тежки и обемни като метали, руди, въглища, стоманени елементи, машини, които биха били много трудни или невъзможни например за въздушен превоз. Транспортът на стоки по вода често се използва и за насипни селскостопански продукти като пшеница, царевица, соя и други. Този начин за транспорт на стоки е много предпочитан и за различни суровини като петрол или нефт. Още едно основно предимство на транспорта на стоки по вода е, че то се счита за много по-екологично и нанасящо по-малко вреди на околната среда, в сравнение с въздушния или сухоземния транспорт. В България транспортът на стоки по вода се извършва основно по река Дунав или по водите на Черно море.

  Транспортът на стоки по въздух

  Транспорт на стоки 3 | ДЕСПРЕД
  Транспорт на стоки – Свържете се с нас!

  През последните години транспортът на стоки по въздух става все по-използвано. Очаква се с нарастването на световния брутен вътрешен продукт в следващите 20 години да има все по-голямо търсене на стоки с висока стойност, за които е по-рентабилно да се използва въздушен транспорт. Според прогнозите на Boeing транспортът на стоки по въздух ще се увеличава с около 4.5 % всяка следваща година. Транспортът на стоки по въздух е подходящо за обслужване на пазари и вериги за доставки, които изискват скорост. Един от най-добрите примери за предимството на транспортът на стоки по въздух е при Стив Джобс, който през 1997 година избира новаторска стратегия и започва да доставя с въздушен транспорт частите за новите лаптопи на Apple, за да е сигурен, че iMac ще са достъпни по магазините преди коледния сезон. Така транспортът на стоки по въздух му дава предимство пред неговите конкуренти, които по това време използват много по-евтиния, но и по-бавен воден транспорт. Автомобилната индустрия също използва транспорт на стоки по въздух, за да достави по-дребни елементи точно навреме. Индустрии, които произвеждат нетрайни продукти като цветя или някои фармацевтични продукти също използват транспорт на стоки по въздух.
  Както вече споменахме, бързината е основното и най-ключово предимство на транспортът на стоки по въздух. Основният минус на транспорта на стоки по въздух е високата цена, както и че не е подходящо да се използва за обемни и тежки товари.

  Транспорт на стоки по сухоземен път

  Транспорт на стоки 4 | ДЕСПРЕД
  Транспорт на стоки 1 – Свържете се с нас!

  Транспортът на стоки по железопътен път с товарен влак също е много често използван за определен тип стоки. Това е сравнително евтин вариант за транспорт на стоки, който също се счита за по-щадящ за околната среда. Друг плюс на този тип транспорт е, че изисква по-малко човешки ресурси, защото един влак може да тегли еквивалента на десетки камиони, заредени с товар.

  Сред минусите на този вид транспорт е, че в повечето случаи и в двата края на маршрута е необходимо транспорт на стоките с бус, камион или друго превозно средство, за да се направи връзката с релсовия път. Средно дългите пътувания обикновено са по-евтини с влак, а по-кратките пътувания са по-евтини по шосе. Транспортът на стоки с товарни камиони или бусове е сред най-разпространените методи, използвани днес. Сред основните предимства на този вид транспорт е по-бързата доставка, в сравнение с водния или железопътния превоз, по-лесно придвижване на стоки до всяка точка, лесно проследяване на товара. Този тип транспорт все пак е скъп за по-дълги разстояния и е зависим от трафика, пътни блокади и непредвидени метеорологични условия.

  Ако имате нужда от съдействие:  
  Обадете се сега + 359 2 4513800 или 

  Scroll to Top