Мултимодален (комбиниран) и интермодален транспорт

ДЕСПРЕД АД организира мултимодален и интермодален транспорт. Това  логистично решение включва комбиниране на различни видове транспорт – сухопътен/железопътен/воден.

При интермодалния транспорт товарът се превозва от мястото на производство до мястото на потребление с помощта на два или повече вида транспорт. През целият маршрут, от адрес на товарене до краен получател, се използва една и съща транспортна единица (контейнер/ремарке). Претоварва се транспортната единица, а не стоката в нея. За всеки вид транспорт, товародателят има възможност да се сключва отделен договор със съответния превозвач.

При мултимодалния транспорт е възможно товарите да се претоварват от едно превозно средство на друго. Аналогично на интермодалния превоз се използват различни видове транспорт. Вие сключвате само един договор със спедитор, който организира цялостния процес.

Предоставяме възможно най-доброто логистично решение за Вашия товар – оптимален и максимално ефективен превоз от адрес на товарене до краен получател.

Предлагаме и всички съпътстващи комбинирания транспорт услуги – складиране, митническа обработка, включително наем на оборудване /SOC/.

Съвместно с Порт България Уест – изцяло частно пристанище на Черно море, предлагаме алтернативни решения и възможност за комплексно обслужване на товари от/до цяла Европа до/от Грузия, Азербайджан, Иран и Армения. Пристанището предлага ежеседмична Ро-Ро линия от Бургас до Батуми.

Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Наберете сега + 359 2 4513800
  или попълнете формата за контакт и натиснете "Изпрати". Попълнете коректно всички полета, за да можем да се свържем с вас и да ви бъдем полезни.

  Да, съгласен съм да получавам рекламна информация, касаеща нови продукти, текущи промоции, информационни текстове и всички други материали, свързани с предлаганите от нас услуги

  Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Предимства на интермодалния/мултимодалния транспорт

  Комбинираният – интермодален/мултимодален транспорт става все по-популярен и е логистично решение на бъдещето. Счита се за едно от най-екологичните, с малко емисии на въглероден диоксид (Cо2).

  Интермодалният/мултимодалният транспорт позволява транспортирането на по-големи партиди, по-лесно осъществимо и възможно най-икономично. Намалява разходите, както и времето необходимо за товарене и разтоварване и издаване на допълнителни документи.

  Оптималното комбиниране на различните видове транспорт минимизира престои по граници, опашки и/или задръствания по пътя, съответно съкращава срока на доставка.

  Товарите се транспортират в по-голямата си част като непридружавани транспортни единици (без шофьор), преимуществено се използват видове транспорт с традиционно по-висока сигурност, минимизират се човешките грешки.

  Поради ниските си въглеродни емисии е подходящ и е единствено възможно решение за някои зони в Европа.

  Мултимодален (комбиниран) и интермодален транспорт - Деспред спедиторски услуги
  Мултимодален (комбиниран) и интермодален транспорт - Деспред спедиторски услуги

  Оптимален баланс между скорост и цена

  Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели.

  Съобразени с  най-високите стандарти

  Превоз на опасни товари;
  Спедиция на специално карго;
  Превоз на температурни пратки, фармация, храни и други;
  Превоз на живи животни;
  Превоз на бързо разваляеми стоки;

  Логистични услуги

  Склад под митнически контрол, свободно и временно складиране (Тип 1R);
  Складиране и опаковане на товари;
  Консултация за транспорт;
  Карго застраховки.

  Вижте повече:

  Вътрешен интермодален транспорт

  Интермодален транспорт 5
  Интермодален транспорт – Научете повече!

  Макар възможностите за транспорт в рамките на България да са ограничени, в Деспред можем да организираме вътрешен интермодален транспорт на товари, за да отговорим на специфичните изисквания на клиентите ни. В рамките на вътрешния интермодален транспорт можем да комбинираме превози с подходящи камиони до и от влакова композиция, за да се възползвате от предимствата на железопътния транспорт, когато имате нужда от превоз на течни, насипни или опасни товари, тежки и габаритни товари. Можем да създадем концепция за интермодален транспорт с камиони и чартърни полети, ако изберете скоростта на въздушния превоз, макар че той е силно ограничен в рамките на държавата.  Условията у нас не позволяват използването на речен или морски вътрешен транспорт, но можем да осигурим включването му в други държави, в които оперираме.

  Международен интермодален транспорт

  При международен интермодален транспорт използваме всички налични възможности, за да създадем перфектен маршрут за вашите пратки. Когато планираме международен интермодален транспорт, ние проверяваме внимателно всички подробности около заминаването и пристигането, претоварването и координирането на транспортните средства. Целта ни е една: вашите пратки да пристигнат навреме, по най-лесния маршрут и на най-добри цени.

  В Деспред имаме добре развита мрежа за международен интермодален транспорт между държавите в Европа, Близкия Изток и Каспийския регион. Това позволява да комбинираме изгоден и надежден транспорт за пратките ви, които да пристигнат до необходимата точка в срок, лесно, безопасно и евтино.

  Интермодален транспорт с влакове

  Интермодален транспорт 1
  Интермодален транспорт 1 – Научете повече!

  При интермодален транспорт с товарни влакове най-често се използват стандартизирани контейнери, които могат лесно да се претоварват в други превозни средства. Използването на жп мрежата в рамките на интермодален транспорт осигурява евтин превоз. Влаковете избягват задръствания и трафик и имат надеждни разписания с лесно за предвиждане време на тръгване и пристигане на пратката. Всичко това прави включването на влакове в схемите за интермодален транспорт подходящ за обемни и тежки товари, за течни и насипни товари като зърно, въглища или вино, както и за опасни товари като горива, химикали и др. Освен това, железопътният транспорт е екосъобразен, доколкото оставя силно ограничен въглероден отпечатък.

  Интермодален транспорт с контейнеровози

  Корабите контейнеровози са често включвани в схемите за интермодален транспорт, където има физическа възможност за това. Доставката с кораб е едно от най-универсалните средства за интермодален транспорт, особено когато пратката трябва да премине през море или океан. В Европа и Азия е възможно включването и на речни кораби в държавите, които разполагат с плавателни реки.

  Интермодален транспорт 2
  Интермодален транспорт 2 – Научете повече!

  Контейнеровозите също работят със стандартни контейнери – същите, които могат да се товарят и на влакове, и на камиони. Това улеснява значително претоварването на пратките и прави използването на интермодален транспорт лесно и надеждно.

  Използването на контейнеровози в решения за интермодален транспорт осигурява евтин превоз, който обаче може да отнеме доста време заради скоростта на корабите. Затова когато включваме плавателни средства, в Деспред се съобразяваме със сроковете ви на доставка и с бюджета, който имате.

  Интермодален транспорт със самолети

  Въздушният превоз е едно от най-бързоразвиващите се средства за интермодален транспорт. Включването на въздушен превоз в схема за интермодален транспорт осигурява възможно най-добрата бързина на доставката, но цената ѝ е сравнително висока. Интермодален транспорт със самолети не е подходящо решение за големи и тежки пратки, тъй като има строги изисквания за тегло и обем, които не бива да бъдат надвишавани.

  Интермодален транспорт с камиони

  Интермодален транспорт 3
  Интермодален транспорт 3 – Научете повече!

  Камионите много често влизат в комбинациите за интермодален транспорт – те са изключително мобилни, но и не чак толкова ефективни, особено за много големи пратки. С камиони се извършва доставка тип от врата до врата, като се използват от склада до адреса на доставката. Камионите обаче са може би най-неефективното превозно средство в цялостния процес на интермодален транспорт. Те се влияят от трафик и задръствания, имат ограничения в теглото на полезния товар, оставят висок въглероден отпечатък и имат високи разходи за гориво, поддръжка и персонал. И все пак остават най-гъвкавият начин да изпратите товар до всяко място, до което пожелаете.

  Защо да направим за вас персонална схема за интермодален транспорт

  Ето някои от най-важните предимства при използването на интермодален транспорт.

  На първо място, с интермодален транспорт получавате най-икономичните начини за превоз на стоките ви. Нашите специалисти проверяват внимателно всички възможности, които вашият маршрут предлага, и изчисляват схема за интермодален транспорт, която да бъде едновременно ефективна, безопасна и икономична.

  Използването на интермодален транспорт означава и опростени процедури при преминаване през митниците, което намалява времето за доставка. Товарите обикновено се подлагат на по-малко проверки, тъй като се транспортират в запечатани контейнери, с предварително изготвени документи.

  Кога да изберете интермодален транспорт

  В Деспред препоръчваме интермодален транспорт в няколко случая:

  • При доставки от врата до врата
  • При превози на дълги разстояния за минимизиране на риска от загуби и кражби
  • За намаляване на разходите по транспорта
  • За спазване на сроковете на доставка

  Интермодален транспорт в Деспред

  Интермодален транспорт 4
  Интермодален транспорт 4 – Научете повече!

  В Деспред ще планираме, организираме и контролираме всички дейности по изпълняване на интермодален транспорт: създаване на подходяща схема; допълнителни спедиторски, логистични и складови услуги, включително и наем на оборудване; използване на собствени пристанища на Черно море и кораби за превоз на товари от и до Грузия, Азербейджан, Иран и Армения.

  Обадете се, за да насрочите среща с наш консултант, който да отговори на въпросите ви и да създаде за вас персонална оферта за интермодален транспорт според вашите нужди и изисквания.

  Ако имате нужда от съдействие:  
  Обадете се сега + 359 2 4513800 или 

  Scroll to Top