Автомобилен Транспорт

ДЕСПРЕД АД е една от водещите спедиторски компании в България, с натрупан опит от над 75 години

Предлагаме на нашите партньори ефективни транспортни и логистични решения, като най-често използван и предпочитан за нашите клиенти остава автомобилния транспорт.

Благодарение на нашият дългогодишен опит и много добре развита партньорска мрежа в цяла Европа, предлаганите от нас услуги гарантират, че товарът Ви ще бъде превозен до крайното му местоназначение бързо и сигурно. В зависимост от вида товар, дестинация и очакван срок доставка, предлагаме групажен транспорт, директен транспорт от врата до врата на частични и цели товари, вътрешен транспорт.

Вътрешен транспорт в България – предлагаме услугата на територията на цялата страна, както за групажни и частични товари, така и за цели автомобили. Осигуряваме доставки до врата и вземане от адрес на клиента, съобразени със спецификата на локацията и работното Ви време.

Запознайте се с видовете автомобилен транспорт, които предлагаме и какво още можем да свършим за Вас, за да гарантираме максимална сигурност и удовлетворение и спокойствие по отношение на Вашите пратки

Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Наберете сега + 359 2 4513800
  или попълнете формата за контакт и натиснете "Изпрати". Попълнете коректно всички полета, за да можем да се свържем с вас и да ви бъдем полезни.

  Да, съгласен съм да получавам рекламна информация, касаеща нови продукти, текущи промоции, информационни текстове и всички други материали, свързани с предлаганите от нас услуги

  Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Автомобилен транспорт

  ДЕСПРЕД АД е дружество с дългогодишна история и е първата спедиторска компания в Република България.

  Разполагаме с много добре развита партньорска мрежа в цяла Европа, Близък Изток, Каспийски регион.

  Осигуряваме надежден и конкурентен автомобилен траспорт, като можем да предложим и цялостната логистика, съответно контрол на всички процеси по изпълнение на договора за превоз.

  Автомобилен транспорт от Деспред
  Автомобилен транспорт от Деспред

  Оптимален баланс между скорост и цена

  Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни типове товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели. Можете да разчитате на нашият висок професионализъм и лично отношение към всеки един клиент;

  Безопасност и качество

  Ние се грижим за сигурността на Вашите товари. 
  Обработваме: 
  Ценни пратки;
  Дипломатически пратки;
  Обемни и извънгабалитни товари;
  Групажни товари.

  Съобразени с  най-високите стандарти

  Превоз на опасни товари;
  Спедиция на специално карго;
  Превоз на пратки под температурен режим на територията на страната и в международно отношение;
  Превоз на живи животни;
  Превоз на бързо разваляеми стоки;

  Логистични услуги

  За да ви бъдем максимално полезни предлагаме и допълнителни логистични услуги в градовете София, Пловдив, Бургас и Димитровград:
  Складове под митнически контрол – временно и митническо складиране (Тип А);
  Свободно складиране, закрити и открити складови площи;
  Опаковане и преопакаване на товари;
  Асамблиране на пратки, частичто теглене и водене на материална отчетност;
  Карго застраховки.

  Вижте повече

  Видове превозни средства за автомобилен транспорт

  Автомобилен транспорт 1
  Автомобилен транспорт – Научете повече!

  Видът на товарният автомобил е един от ключовите моменти при избора на автомобилен транспорт. При определяне на подходящо превозно средство трябва да се имат предвид редица характеристики на товара – размер, чувствителност на температура, тегло и др.

  • Голяма част от товарите при автомобилен транспорт могат да се превозват с бордови камиони. Те са удобни за товарене и разтоварване, имат голям обем и могат да превозват тежки товари. При този тип камиони товарът е защитен с покривало, което може да го предпази от дъжд. С такъв автомобилен транспорт не могат да се превозват стоки, чувствителни към температури.
  • Ако товарът трябва да бъде превозван в по-изолирана среда, ще имате нужда от автомобилен транспорт с камион тип фургон. Стените на товарния отдел тук са твърди и предпазват доста добре от неблагоприятни атмосферни условия, както и от кражби. Този тип камиони осигуряват по-малък риск от кражби, но могат да превозват малко по-малк тонаж от бордовите камиони. Често се използва за превоз на малотрайни стоки, дрехи, битова техника и др.
  • За напълно контролирана температура ще имате нужда от автомобилен транспорт с хладилни автомобили. В тях има хладилен агрегат, който поддържа предварително зададени температурни стойности. Някои хладилни камиони разполагат с две отделни, самостоятелни камери, което позволява автомобилен транспорт с групиране на различни видове стоки с различни температурни режими.
  • Камионите тип платформи могат да се използват за автомобилен транспорт на други превозни средства.
  • За насипни материали подходящ е автомобилен транспорт с камиони тип гондоли. В тях най-често се превозват зърно, въглища и др.
  • Цистерните са създадени за автомобилен транспорт на течни товари – химикали, газове, горива, нефтени продукти, но и хранителни продукти като мляко, вино и др.
  • Ако трябва да се транспортират контейнери за морски или железопътен транспорт, се използва автомобилен транспорт с контейнеровози. С тях прехвърлянето и пренасянето на товари до съответната гара или пристанище става лесно и бързо, без да се налага деконтейнеризация.

  Автомобилен транспорт – предимства

  Автомобилен транспорт 2
  Автомобилен транспорт 1 – Научете повече!

  Едно от основните предимства при използването на автомобилен транспорт е, че може да се осигури доставка от врата до врата. Всички други видове транспорт на карго имат нужда от специално изградена инфраструктура – пристанища, летища или гари. При автомобилен транспорт използвате пътната мрежа, която достига буквално до всяко населено място в света и не се налага претоварване или междинно складиране на товарите. Това прави използването на автомобилен транспорт идеален вариант за превоз на нетрайни стоки.
  Ако имате нужда от гъвкавост в графиците, най-добрият избор отново е автомобилен транспорт. Тук няма предварително фиксирани графици и маршрути, камионите могат да потеглят по ваша заявка, дори през нощта. Освен това можете да избирате маршрута от гледна точка не само на дължината, но и на удобството му, за да получите по-добра себестойност на превоза.
  Друго предимство на сухопътния автомобилен транспорт е лесното проследяване на текущото местоположение на пратката – всички съвременни товарни автомобили са снабдени с GPS устройства, които позволяват да се следи къде се намира камионът и дали е бил възпрепятстван от задръствания, бури, затваряне на пътища или други препятствия по маршрута си.
  Използването на автомобилен транспорт може също да се окаже най-евтиният вариант, когато става дума за по-малки по обем и тегло пратки и за сравнително къси разстояния. За да проверите това, свържете се с нашите консултанти, които ще ви помогнат да изберете най-изгодния начин да транспортирате пратките си.
  Използването на автомобилен транспорт няма да ви гарантира най-бързата доставка – въздушният транспорт винаги ще е по-бърз. Но като се има предвид, че не се налага претоварване на пратките, а услугата може да се изпълни от врата до врата, за по-кратки разстояния може да се окаже, че използването на автомобилен транспорт ще даде максимална скорост на доставката.

  Вътрешен автомобилен транспорт

  В Деспред можем да организираме надежден и сигурен вътрешен автомобилен транспорт на стоки на територията на цяла България.

  Международен автомобилен транспорт

  Като спедиторска фирма с дълъг опит зад гърба си, имаме стабилна и добре изградена мрежа, която позволява международен автомобилен транспорт в рамките на Европа, Русия, Каспийския регион и Близкия Изток.

  Групажен автомобилен транспорт

  Автомобилен транспорт 3
  Автомобилен транспорт 2 – Научете повече!

  Можем да осигурим групажен автомобилен транспорт, който ще ви позволи да изпращате сравнително малки пратки, съчетани с пратки на други податели. Така ще получите по-ниска цена за превоза.
  Всяка седмица осигуряваме редовен групажен автомобилен транспорт по график от/до Италия, Германия, Испания, Франция, Португалия, Белгия, Холандия, Люксембург, Гърция, Латвия, Литва, Естония, Русия, Швейцария и други държави. За повече информация за възможностите за включване в групажен транспорт можете да се свържете с нашите консултанти.

  Автомобилен транспорт на комплектни и частични товари

  Разполагаме със собствена база, която позволява да извозваме комплектни и частични товари в общ автомобилен транспорт от и до всяка точка на Европа, Русия, Грузия, Армения, Украйна, Турция, Близкия Изток, Украйна, Азербейджан.

  Видове автомобилен транспорт според вида на стоките

  В Деспред можем да осигурим автомобилен транспорт на всички видове стоки:

  • Общи товари – палетизирани или насипни, в кашони, машини и товари с нестандартни размери.
  • Стоки с контролирана температура – храни, медицински и фармацевтични стоки и др.
  • Извънгабаритни товари
  • Опасни товари
  • Отпадъци
  • Животни

  Автомобилен транспорт – пълни услуги

  Автомобилен транспорт 5
  Автомобилен транспорт 4 – Научете повече!

  Осигуряваме всички услуги, съпътстващи използването на автомобилен транспорт: преопаковане, етикиране, палетизиране, фолиране, складиране, консолидиране, дистрибуция, митническо представителство, карго застраховки, транзитни превози и др.
  Можем да предложим и подходящи комбинации от различни видове транспорт, в който използването на автомобилен транспорт да се съчетае с други превозни средства за минимизиране на разходите или оптимизиране на скоростта на доставката.
  Ако искате да проверите дали и как използването на автомобилен транспорт може да помогне на бизнеса ви да се разшири и просперира, свържете се с нас, за да уговорим лична консултация по въпросите, които ви интересуват.

  Ако имате нужда от съдействие:  
  Обадете се сега + 359 2 4513800 или 

  Scroll to Top