Железопътен транспорт

ДЕСПРЕД АД организира железопътен транспорт от/до Европа, Азия и Близък Изток. В зависимост от Вашите нужди превозваме единични вагони, група и цели влакове (блок-влак).

Предлагаме мултимодални, интермодални и конвенционални превози с железопътен транспорт на различни видове товари (насипни, палетизирани, контейнери, ремаркета, извънгабаритни и с клас на опасност – RID) със стандартни и специализирани вагони, както и транзитни превози.

Разполагаме с напълно интегрирани с националната ЖП инфраструктура терминали в Димитровград и Бургас, със собствени индустриални клонове и вътрешно коловозно развитие. Оборудвани сме с всички необходими специализирани съоръжения за обработка на товари превозвани с влак, включително контейнери и извънгабаритни товари.

Терминал Димитровград – товари от Турция и Иран за България и Европа и обратно,

Терминал Бургас – товари от Европа за Кавказкия регион и Турция, и обратно.

Осъществяваме и вътрешни железопътни транспорти от/до морските и речните пристанища, както и комбинирани транспорти.

Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Наберете сега + 359 2 4513800
  или попълнете формата за контакт и натиснете "Изпрати". Попълнете коректно всички полета, за да можем да се свържем с вас и да ви бъдем полезни.

  Да, съгласен съм да получавам рекламна информация, касаеща нови продукти, текущи промоции, информационни текстове и всички други материали, свързани с предлаганите от нас услуги

  Наберете сега + 359 2 4513800 или

  Предимства на железопътния транспорт

  Железопътният транспорт е със съществено по-ниски въглеродни емисии в сравнение с автомобилния транспорт. Често е по-ефективен, като осигурява сигурност, регулярност, предвидимост в цените, сравнително ниска зависимост от атмосферни влияния и човешкия фактор.

  Използвайки този вид транспорт намаляваме натоварването на пътната инфраструктура. ЖП транспорта не е зависим от задръствания на границите.

  За изграждането на един километър релсов път е необходима по-малка площ в сравнение със строежа на автомагистрала, същевременно железопътният транспорт позволява превоз на по-голям обем товари едновременно, което го прави и по-ефективен.

  Железопътния транспорт е по-бърз от морския, по-евтин и икономически изгоден от автомобилния, при по-големи партиди товари.

  Железопътен транспорт - Деспред спедиторски услуги
  Железопътен транспорт - Деспред спедиторски услуги

  Оптимален баланс между скорост и цена

  Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели.

  Съобразени с  най-високите стандарти

  Превоз на опасни товари;
  Спедиция на специално карго;
  Превоз на температурни пратки, фармация, храни и други;
  Превоз на живи животни;
  Превоз на бързо разваляеми стоки;

  Логистични услуги

  Склад под митнически контрол, свободно и временно складиране (Тип 1R);
  Складиране и опаковане на товари;
  Консултация за транспорт;
  Карго застраховки.

  Вижте повече:

  Какво е железопътен транспорт

  Железопътен транспорт – това е начин да се превозват товари чрез влакови композиции по изградена железопътна мрежа. Много често се използва вътрешен ЖП транспорт, в рамките на една държава. В ДЕСПРЕД обаче предлагаме и железопътен транспорт от и до други държави в Европа и Азия.

  Видове железопътен транспорт

  Железопътен транспорт 1
  Железопътен транспорт – Научете повече!

  Разбира се, тук ще говорим не за пътнически, а за товарен ЖП транспорт. Той обикновено е три вида:

  • железопътен транспорт на товари в насипно състояние, които се товарят в специализирани вагони според вида на товара. Той се използва често за стоки като въглища, зърно, стомана, гориво, химически продукти, горива и др.
  • железопътен транспорт с контейнери е вторият вид, който можете да използвате. Тук стоките се съдържат в различни видове контейнери и се товарят на открити платформи. Предимството на този вид ЖП транспорт е, че контейнерите могат лесно да бъдат прехвърлени на друг вид превозно средство – друг влак, камион или кораб. Това позволява бърз и лесен начин да включите железопътен транспорт за дълги разстояния в интермодална стратегия за превоз на стоките ви.
  • групажен железопътен транспорт е третият вид, който можете да използвате. Тук вашата стока ще заеме частично капацитета на контейнер или вагон и ще пътува със тока на други клиенти. По този начин можете да превозвате по-малки по обем товари, като същевременно се възползвате от рентабилността, скоростта и удобството на влаковия транспорт.

  Железопътен транспорт – за по-добра скорост

  Когато използвате железопътен транспорт, получавате много по-добра скорост за пренасяне на товарите в сравнение с автомобилния и морския транспорт. Причините са прости: влаковите композиции не попадат в задръствания, а в много части на света състоянието на железопътните релси им позволява да развиват наистина висока скорост в по-голямата част от трасето. Строгият контрол върху разписанията на влаковете и фактът, че трафикът не се смесва с гражданския, позволяват с железопътен транспорт да постигнете не само скорост, но и добра предвидимост на времето на доставката. Освен това, влаковете се движат много по-бързо и от товарните кораби, което дава предимство на този транспорт и пред морския.

  Железопътен транспорт – за тежки товари

  Железопътен транспорт 2
  Железопътен транспорт 1 – Научете повече!

  Влаковете дават много по-добри възможности за товарене на тежки товари, което прави използването на железопътен транспорт много търсено в подобен вид бизнес. Стандартният вагон има много по-голяма товароносимост от ремарке на камион. Допълнително предимство при ЖП превозване е, че могат да се използват и отворени платформи. Така използването на железопътен транспорт може да бъде много полезно за спедитори с големи товари.

  Железопътен транспорт – екологично решение

  Във време, в което опазването на околната среда става все по-важно и належащо, екологичният железопътен транспорт става все по-подходящ за устойчивите производствени и търговски практики. Тъй като влаковете се нуждаят от много по-малко гориво, с тях намалявате емисиите на парникови газове с до 75% в сравнение с автомобилния транспорт.

  Железопътен транспорт – за безопасност

  При превоза на товари с железопътен транспорт вероятността от пътни инциденти е много по-малка, което гарантира по-висока безопасност на товарите.

  Железопътен транспорт – за по-добра рентабилност

  Железопътен транспорт 3
  Железопътен транспорт 2 – Научете повече!

  Използването на железопътен транспорт носи по-добра рентабилност на превозите. Влаковете имат по-ниски разходи за превоз на еденица товар в сравнение с автомобилните превози, особено ако се сравни с превозването на големи обеми. По-малки са и разходите за водачите, тъй като товарът за десетки отделни камиони се управлява в един влак, от един водач.
  И не на последно място, разходите по железопътен транспорт са много по-малки от разходите на самолетен транспорт, който е единственият по-бърз начин от влаковите композиции.

  Железопътен транспорт – за по-лесно митническо обслужване

  Когато използвате железопътен транспорт, ще преминавате по-лесно през границите между държавите заради възможността да използвате комплексно митническо обслужване. Това не само ще улесни вноса и износа, но и ще ви даде по-добра скорост на транспортирането.

  Железопътен транспорт – за максимално удобство

  Мрежата и инфраструктурата за ЖП транспорт е много добре развита в почти всички държави по света. Това е допълнително удобство, което ще получите при използването на железопътен транспорт.

  Железопътен транспорт – за различни товари

  Железопътен транспорт 4
  Железопътен транспорт 3 – Научете повече!

  Макар че не е подходящ за чувствителни към времето товари, ЖП транспортът е удобен за почти всички останали товари, особено с голям обем и тегло. Стоките, които обикновено се превозват с железопътен транспорт, най-често включват битова техника, машини, пластмаси, дървен материал, но е подходящ и за химикали, горива, зърно, въглища и други насипни материали.

  Железопътен транспорт – перфектен избор за интермодални превози

  Много фирми развиват интермодални стратегии, в които участието на железопътен транспорт е наистина от полза. Интермодалният транспорт означава комбиниране на два или повече начина на превоз на товари. Най-често ЖП транспортът се комбинира с автомобилен, като влаковете се използват за дългите разстояния, а камионите – от склада до гарата и от гарата до получателя. Така можете значително да намалите разходите по транспорта.

  Цена на железопътен транспорт

  Едно от най-големите предимства на влаковия железопътен транспорт е неговата ниска цена.
  Цената е обвързана с обема или тонажа в зависимост вида стока.
  Все пак е невъзможно да се даде точна цена за железопътен транспорт, преди да са уточнени всички подробности около него – вид на вагони, вид на стоката, разстояние и други. Ако искате да получите повече информация за цената на железопътен транспорт във вашия конкретен случай, не се колебайте да се свържете с нас за персонална оферта.

  Железопътен транспорт в ДЕСПРЕД

  Железопътен транспорт 5
  Железопътен транспорт 4 – Научете повече!

  С ДЕСПРЕД ще можете да включите евтин и бърз железопътен транспорт във вашите интермодални или мултимодални превози. Превозваме различни видове товари – насипни, палети, контейнери, ремаркета. Разполагаме със стандартни и специализирани вагони, които ще осигурят железопътен транспорт на стоките ви от и към Европа, Азия и Близкия Изток.

  ДЕСПРЕД има терминали за обработка в Бургас и Димитровград, но можем да предложим и вътрешен железопътен транспорт до морски и речни пристанища в България. За пълното ви удобство можем да осигурим и претоварване на стоките в друг вид наши превозни средства.

  Свържете се с нас за лична среща-консултация в удобно за вас време или използвайте сайта за бързо запитване.

  Ако имате нужда от съдействие:  
  Обадете се сега + 359 2 4513800 или 

  5/5 - (1 vote)
  Scroll to Top