4 неочаквани предимства на автомобилния транспорт – част 1

Предимства на автомобилния транспорт цени 1
Предимства на автомобилния транспорт цени – научете тук

Когато се налага да избирате начин да доставяте продуктите си до клиентите, начините за транспортиране не са много – транспортът може да се извършва по вода, по суша или по въздух. Всеки един от тези методи има свои собствени плюсове и минуси, но с течение на времето и развитието на технологиите се появяват все нови и нови предимства на всеки един от тях. Този път ще поговорим за новите и неочаквани предимства на автомобилния транспорт – един от най-често използваните за къси разстояния или за доставка врата до врата.

Но нека започнем отначало.

Добре познатите предимства на автомобилния транспорт

Преди да поговорим за новите предимства на автомобилния транспорт, нека припомним набързо старите – така ще ви е по-лесно да обмислите в детайли дали този вариант на доставка е удобен за вашия бизнес.

Сред първите предимства на автомобилния транспорт, разбира се, е гъвкавостта – можете лесно да променяте маршрути поради добре развитата пътна мрежа в света, както и часовете на потегляне на автомобилите. Това се различава доста от самолетния и корабния транспорт, където графиците и маршрутите са предварително фиксирани и се налага да се съобразявате с тях. Към тази част от изброените предимства на автомобилния транспорт ще добавим и липсата на ограничения по отношение на вида на товарите – можете да товарите малки вещи, големи машини, насипни, запалими или отровни товари.

Предимства на автомобилния транспорт цени 2
Предимства на автомобилния транспорт цени – свържете се с нас

Второто от големите предимства на автомобилния транспорт е рентабилността. Капиталът, необходим за собствен автомобилен транспорт, е много по-нисък от останалите, дори разходите за изграждане, управление и експлоатация на пътища са значително по-ниски от изграждането на пристанища и гари. Така че сред изброяваните предимства на автомобилния транспорт добавяме факта, че е най-евтин от всички.

Третото от важните предимства на автомобилния транспорт е възможността за обслужване от врата до врата, което може да се постигне само с автомобили. Нямате нужда от претоварване на пристанища, гари или летища.

Продължаваме да изброяваме познатите предимства на автомобилния транспорт с това, че е перфектен избор за малки разстояния, които стават изключително бързо и евтино в сравнение с останалите видове. Но също така е подходящ и за средни разстояния. Като специалисти по логистика, запознати с всички предимства на автомобилния транспорт, можем спокойно да го препоръчаме за превоз на товари на разстояние до 2500 км.

И все пак може би най-важното от познатите предимства на автомобилния транспорт остава скоростта на доставка. Обикновено се смята, че въздушният транспорт е най-бърз и скоростта рядко влиза в обмисляните предимства на автомобилния транспорт. Но тук не се налага товарите да се прехвърлят от едно транспортно средство на друго, нито да се изчаква товарене в големи терминали и така може допълнително да намали времето за доставка. Като условие за този тип предимства на автомобилния транспорт можем да споменем и разширяването и подобряването на пътната инфраструктура в световен мащаб, което води до допълнително подобряване на скоростта на доставките.

А сега е време да пристъпим към новите предимства на автомобилния транспорт, от които можем да се възползваме в последните години.

Научете повече за митнически услуги.

Добре познатите предимства на автомобилния транспорт

Scroll to Top