Как да изберете подходящ международен транспорт на стоки 1-ва част

Всеки знае, че има четири основни начина за международен транспорт на стоки – автомобилен, въздушен, морски и железопътен. Но познавате ли предимствата на всеки един от тях? Знаете ли кой международен транспорт на стоки е най-подходящ за вашия бизнес или за конкретна пратка?

Международен транспорт на стоки - видове 1
Международен транспорт на стоки – видове услуги

Прочетете това кратко ръководство по международен транспорт на стоки, за да научите какви са факторите при избора, както и възможностите за интермодален транспорт, които могат да се окажат подходящо решение за доста от случаите.

Ето с какво трябва да се съобразите, когато обмисляте вида международен транспорт на стоки.

Международен транспорт на стоки според продукта

Първото нещо, което трябва да направите със сигурност, е да анализирате продукта, който ще изпращате. Дали е нетраен, дали е опасен, дали е труден за обработване? Дали има нужда от специални условия при транспорта или товаренето? Продуктът е един от най-важните фактори при избора на международен транспорт на стоки, за да можете да получите адекватни оферти и да изберете цена в рамките на бюджета си.

Международен транспорт на стоки според началната точка за доставка

Изборът на вид международен транспорт на стоки ще зависи и от точката на изпращане на пратката. Помислете дали отправната точка има достъп до морски пристанища, железопътни гари или летища. Ако са на удобно място, ще можете да използвате интермодален международен транспорт на стоки, който може да намали крайната цена на доставката.

Международен транспорт на стоки според маршрута и границите

Международен транспорт на стоки - видове 2
Международен транспорт на стоки – видове превози

След това обмислете през кои граници трябва да премине товарът по маршрута си по време на международен транспорт на стоки. Опитайте се да разберете какви са процедурите за преминаване на различните превозни средства, както и какви са документите, които трябва да се подготвят за съответния международен транспорт на стоки. Така ще можете да прецените кой вид международен транспорт на стоки ще бъде най-бърз и евтин за вас, без значение за кой сте мислили първоначално. Ако ви е трудно да съберете цялата необходима информация, потърсете консултантите на ДЕСПРЕД, които са специалисти по международен транспорт на стоки и ще се срещнат с вас в удобно време, за да ви дадат напътствия и да ви помогнат да вземете най-доброто решение.

Вижте повече за предлагания от нас международен превоз на товари.

Международен транспорт на стоки според продукта

Международен транспорт на стоки според началната точка за доставка

Международен транспорт на стоки според маршрута и границите

5/5 - (3 votes)
Scroll to Top