Основни предимства и недостатъци на въздушния транспорт – част 2

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: Без препятствия

Друга точка в нашия списък с важни предимства и недостатъци на въздушния транспорт е, че самолетът може да стигне до всяко място, без значение дали между него и вас стои океан, висока планина, земетресение, наводнение или дори митница. Това е и причината той да се движи по възможно най-краткия маршрут, почти по права линия, което допълнително го прави по-бърз и намалява себестойността на транспорта.

Предимства и недостатъци на  въздушния транспорт - цена 1
Предимства и недостатъци на въздушния транспорт – цената му научете тук

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: По-малко опаковки

За разлика от водния, самолетният транспорт не изисква много и тежки опаковки. Така в изброяването на предимства и недостатъци на въздушния транспорт влиза пестене на време и пари от опаковки или услуги за опаковане.

Списъкът ни с предимства и недостатъци на въздушния транспорт дотук съдържа предимно плюсовете. Време е да огледаме и минусите на този вид транспорт, заради които той все пак не е универсално добро решение за всякакви бизнеси и товари. Така че прегледайте втората част на прегледа на предимства и недостатъци на въздушния транспорт.

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: Рискове от инциденти

В името на честното отношение, трябва в този списък с предимства и недостатъци на въздушния транспорт да кажем, че рисковете от инциденти при самолетните превози е по-висок, отколкото при другите превозни средства.

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: Висока цена

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт - цена 2 |
Предимства и недостатъци на въздушния транспорт – цена опаковки

Самолетът може да стигне до почти всяко място на света, но това има своята цена и тя е най-високата в сферата на транспорта. Затова в изброяването на най-важните предимства и недостатъци на въздушния транспорт трябва да включим и високите тарифи, които ще трябва да бъдат платени. Причината за цените е обяснима: разходите за поддръжка на самолети са по-високи, а разходите за построяване на летища и самолети са много по-високи. Ето защо транспортът със самолет е толкова скъп. Той е неподходящ за малки компании с ограничени бюджети, които обмислят какви биха били важните за тях предимства и недостатъци на въздушния транспорт. Не е подходящ и за превоз на евтини стоки, тъй като разходите по транспорта стават нерентабилни за тях.

Когато говорим за предимства и недостатъци на въздушния транспорт, нямаме предвид само наемането на самолети. И от тази гледна точка трябва да кажем, че притежаването на собствен самолетен транспорт само по себе си е скъпо начинание, което изисква огромни инвестиции в изграждане и поддръжка на летища, покупка и поддръжка на машини и наемане на висококвалифициран персонал.

Научете повече за въздушен транспорт

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: Без препятствия

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: По-малко опаковки

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: Рискове от инциденти

Предимства и недостатъци на въздушния транспорт: Висока цена

Scroll to Top