Какви документи се изискват при корабен транспорт 3-та част

Сертификат за произход при корабен транспорт

Друг международен документ, който задължително трябва да имате при корабен транспорт, е сертификатът за произход на стоките. Това е своеобразна декларация от страна на износителя или продавача, с която той удостоверява в коя страна са произведени или преработени стоките, включени в съответния корабен транспорт.

Предимства на корабен транспорт 1
Предимства на корабен транспорт – Свържете се с нас

Освен сертификат за произход, може да се наложи да създадете и сертификат за тегло, качество, ветеринарен или фитосанитарен сертификат, в зависимост от стоките, които изпращате за корабен транспорт.

Акредитив за корабен транспорт

Акредитивът може да придружава стоките за корабен транспорт, когато между продавача и купувача има споразумение за последващо плащане. Той представлява своеобразен списък с условията по договарянето за плащане между двете страни. Акредитивът не означава, че плащането е извършено, а че то предстои да бъде извършено по банков път.

Митнически и застрахователни документи за корабен транспорт

Ако извършвате международен корабен транспорт, ще имате нужда също така от митническа декларация, която ще позволи на товара да премине граница.

Към документацията за корабен транспорт принадлежат също така редица застрахователни документи, които да обезпечат пратката ви в случай на инцидент. Най-често това са застрахователно писмо, застрахователна полица и застрахователен сертификат, които ще придружават товара ви при корабен транспорт.

Предимства на корабен транспорт 2
Предимства на корабен транспорт – Научете от Деспред АД

Ако имате нужда от специалист по документация за корабен транспорт, не се колебайте да се обърнете към консултантите на ДЕСПРЕД. Те ще ви помогнат за изпращането и получаването на стоки с корабен транспорт, така че всичко да мине гладко и безпроблемно.

Научете повече за услугите ни за транспорт на стоки.

Сертификат за произход при корабен транспорт

Акредитив за корабен транспорт

Митнически и застрахователни документи за корабен транспорт

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top