Видове контейнери за морски транспорт според предназначението им – част 3

Видове контейнери за морски транспорт - София 1
Видове контейнери за морски транспорт – София на достъпни цени

Изолирани видове контейнери за морски транспорт

Подобно на ISO хладилните видове контейнери за морски транспорт, изолираните или термоконтейнерите предлагат регулиране на температурата, което им позволява да издържат на по-висока температура. Тези видове контейнери за морски транспорт са оборудвани с компресор за охлаждане или загряване на въздуха в тях. Обикновено са изградени от вакуумна клетка, подобна на термос. Тези видове контейнери за морски транспорт са най-подходящи за транспортиране на дълги разстояния на продукти като храни, фармацевтични продукти, органи, кръв, биологични материали и химикали.

Видове контейнери за морски транспорт с половин височина

Контейнерите с половин височина са предназначени за транспортиране на насипни товари, които са тежки и плътни. Тези видове контейнери за морски транспорт са добри за транспортиране на стоки като въглища и камъни, тоест са идеални за използване в минната индустрия. Имат нисък център на тежестта, така че могат да се справят по-добре с по-тежки товари от по-високите контейнери, което прави ниските видове контейнери за морски транспорт универсални и достатъчно здрави, за да издържат на суровата индустриална среда. Освен това са лесни за товарене и разтоварване.

Видове контейнери за морски транспорт - София 2
Видове контейнери за морски транспорт – София и в цялата страна

ISO цистерни видове контейнери за морски транспорт

Контейнерите-цистерни или танкери са изработени от здрава стомана или други антикорозионни материали за транспортиране и дълготрайна защита на течни материали. При тези видове контейнери за морски транспорт резервоарът трябва да е пълен най-малко 80%, за да се предотврати опасно изливане на течности по време на транспортиране, но също така не трябва да е пълен над 95% или няма да има достатъчно място за термично разширение.

Ако не знаете какви видове контейнери за морски транспорт са най-подходящи за вашия бизнес, свържете се със специалистите от ДЕСПРЕД, които могат да ви консултират и помогнат да намерите най-доброто решение.

Разгледайте повече за морски транспорт на нашия сайт.

Изолирани видове контейнери за морски транспорт
Видове контейнери за морски транспорт с половин височина
ISO цистерни видове контейнери за морски транспорт

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top