6 важни съвета за международен морски транспорт – част 1

Ако вече сте убедени, че използването на международен морски транспорт е най-доброто решение за вашия бизнес, следващите редове са за вас. В тях ще ви дадем няколко малки съвета, които да ви помогнат да използвате международен морски транспорт по най-добрия и най-безпроблемен за вас начин. Ето ги и тях.

Увеличете максимално полезния товар на контейнера при международен морски транспорт

Следващият ни съвет за международен морски транспорт е насочен към по-малките бизнеси. Вашата цел е да изпратите възможно най-много товари в най-малък брой контейнери. Транспортните кораби ще ви таксуват по един и същи начин, независимо дали контейнерът ви е пълен догоре, или само наполовина. Следователно има смисъл да опаковате колкото е възможно повече стока в контейнера си за международен морски транспорт. Трикът тук е все пак да спазвате ограниченията за тегло.

Нека да дадем един прост пример. Да приемем, че изпращате 10 000 кутии годишно, като слагате по 100 единици на контейнер за международен морски транспорт. Това са 100 контейнера годишно. Ако можете да поставите допълнителни 12 кутии във всеки контейнер чрез интелигентно зареждане на контейнери, ще са ви нужни само 89 контейнера. Разликата в крайната себестойност на превоза с международен морски транспорт ще бъде осезаема, нали?

Още един трик: препоръчваме да използвате поне част от тази разлика, за да наемете по-отговорен и професионален спедитор.

Международен морски транспорт видове на достъпни цени

Използвайте услугата международен морски транспорт LCL

Вместо да увеличите максимално полезния товар на собствената си контейнерна пратка, понякога е по-добре да намерите начин да комбинирате товара си с други изпращачи. Това може да ви помогне да спестите до 60% от сумата в сравнение с изпращане на частичен товар. Тази услуга при международен морски транспорт се нарича less-than-container-load (LCL или частично натоварване на контейнери). При този тип международен морски транспорт вашите продукти се движат през товарна станция към контейнери, където консолидатор ги подрежда в пакет с други по-малки пратки, които пътуват към пристанища по същия маршрут.

Използването на опитен спедитор за международен морски транспорт може да ви помогне да определите кога и дали LCL е правилната опция за вас, както и да намери най-подходящия начин да използвате такава услуга.

Разглейдате повече за транспорт и логистика и брокераж

Увеличете максимално полезния товар на контейнера при международен морски транспорт

Използвайте услугата международен морски транспорт LCL

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top