6 важни съвета за международен морски транспорт – част 2

Бъдете гъвкави с датите за осъществяването на международен морски транспорт

Всеки пътник на самолет знае, че тарифите на авиокомпаниите се променят в зависимост от деня, в който искате да пътувате. Но не много фирми са запознати, че това важи и за използването на международен морски транспорт.

Нашият следващ съвет за вас като притежатели на малък бизнес е да се постараете да бъдете максимално гъвкави по отношение на датите за пътуване на вашия контейнер за международен морски транспорт. Ако имате фиксирана дата за отплаване и насрочена дата за пристигане на пратката ви, това ще ограничи значително възможностите ви, тъй като ще е по-трудно да се съгласува с графиците на превозвача при международен морски транспорт. Колкото по-гъвкави сте с датите за плаване, толкова повече опции за различни превозвачи и цени за международен морски транспорт ще може да получите.

Гъвкавостта на доставките зависи преди всичко от доброто планиране на веригата за доставки.  Лошото планиране може да означава, че повечето от вашите пратки трябва да бъдат превозени възможно най-скоро. Това със сигурност ще повиши цените, които ще получите като оферти за  международен морски транспорт. Ако не сте съвсем наясно в какви граници е добре да бъдете гъвкави, непременно се консултирайте със специалистите по международен морски транспорт на ДЕСПРЕД. Една среща с тях в удобно за вас време може да отговори на голяма част от въпросите ви за международен морски транспорт и да ви помогне да промените организацията си така, че да извлечете максимални ползи от него.

Международен морски транспорт оферти (промоции)

Намерете доверен спедитор за международен морски транспорт

Когато избирате спедитор за международен морски транспорт с цел да спестите разходи от обемни доставки, внимавайте да не поставяте цената преди личното обслужване. Много от най-големите спедитори за международен морски транспорт ще предложат наистина ниски цени, но в повечето случаи те насочват вниманието си към най-големите клиенти. Може да ви вземат товара, но не очаквайте бърз отговор при спешна нужда от международен морски транспорт. Отговорното и доверено отношение към вашите пратки за международен морски транспорт е много по-важно за вас, тъй като може да ви спести разходи от глоби, задържане на митници, нарушаване на договорени срокове и др.

Открийте повече информация за морски транспорт и брокераж

Бъдете гъвкави с датите за осъществяването на международен морски транспорт

Намерете доверен спедитор за международен морски транспорт

Scroll to Top