Какво да очаквате, когато използвате международна логистика 3-та част

Международна логистика – предимства

След като разяснихме функционирането на този тип дейност, вероятно сами се досещате за някои несъмнени ползи, които бизнесът ви може да получи от подобен тип дейност. Нека изброим основните предимства, които може да ви донесе използването на международна логистика.

Качествена международна логистика 1
Качествена международна логистика извършвана от нашата фирма
  • По-добри цени. Факт е, че някои от суровините или стоките се произвеждат доста по-евтино в други държави и могат да пристигнат до вас на конкурентни цени, дори ако включите разноските по транспорта. В такива случаи услугите по международна логистика могат да ви бъдат изключително полезни.
  • По-голям избор. Възможността да погледнете извън границите на държавата ще ви даде шанса да откриете повече доставчици, материали, производители и търговци, с които да развиете по-успешен и печеливш бизнес. Така услугите по международна логистика могат да спасят или да променят бизнеса ви към по-добро.
  • Повече идеи. Когато разчитате на добра международна логистика, за вас няма да има граници не само за стоките, но и за идеите. Възможността да се огледате надалече може да е вашето вдъхновение за по-добри бизнес идеи не само за настоящия ви бизнес, но дори за стартирането на нови начинания.
  • Повече продажби. Разширяването на пазара извън границите на държавата определено прави услугите по международна логистика привлекателни, особено за малки държави като България. Добрата международна логистика ще ви позволи да превъзмогнете застоя на местно ниво и да откриете нови клиенти и партньори, които да оценят продуктите ви. Нещо повече, възможността да изнесете продукцията си извън страната, благодарение на добрата международна логистика, може да ви даде възможност за по-големи печалби заради по-висока продажна цена, която може да получите в други държави.

Защо да работите със специалисти по международна логистика

Големите компании често разполагат със собствен отдел по международна логистика. За по-малкия бизнес обаче това по-скоро би бил нерентабилен вариант. Освен това съчетаването на други отговорности с международна логистика от страна на един служител може да доведе до повече грешки и загуби, отколкото ползи.

Качествена международна логистика 2
Качествена международна логистика – изберете професионалистите в областа

От друга страна, използването на специалисти по международна логистика може да бъде изключително полезно за бизнеса ви по много начини:

  • Ще ви спести време и средства, тъй като няма да се налага да поддържате собствени складове, транспортни средства, специалисти по митници, работни места за организиране на международна логистика.
  • Ще ви даде възможност да използвате наготово опита на доказани специалисти по международна логистика, която ще направи процесите по-лесни и ще освободи време на екипа за по-важни дейности.

Ако имате въпроси относно организирането на международна логистика за своя бизнес, непременно се свържете с професионалистите на ДЕСПРЕД, които ще ви консултират в удобно за вас време и ще ви дадат цялата нужна информация.

Разгледайте услугите ни за транспорт на стоки.

Международна логистика – предимства

Защо да работите със специалисти по международна логистика

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top