Какви дейности се извършват при транспортна логистика – част 3

Въпроси при планиране на транспортна логистика

Транспортна логистика как да избера 1
Транспортна логистика как да избера – научете повече

Полето на дейностите на добрата транспортна логистика може да стигне и още по-далече. Всъщност ефективната транспортна логистика може да бъде заложена още в самото начало, при планирането на производството и търговията. Това е по-лесен вариант да обезпечите бизнеса си с добра транспортна логистика, отколкото да търсите начини да организирате транспортна логистика, след като вече сте създали производство.

За да включите транспортна логистика в индустрията, можете да си зададете 7 важни въпроса:

За облекчена и ефикасна транспортна логистика може да започнете още с въпроса за правилния продукт. Какво трябва да продавате? Ще бъдат ли продуктите безопасни и подходящи за масово разпространение?

При транспортна логистика трябва да се помисли и за правилното количество. Какви са вашите оптимални производствени нива? Можете ли да отговорите на търсенето?

Не на последно място, трябва да помислите и за доброто състояние на продуктите. Ще можете ли да доставите перфектното състояние на клиентите си?

Транспортна логистика как да избера 2
Транспортна логистика как да избера – свържете се с нас

Следващият въпрос е за местоназначението на пратките. Колко лесно можете да доставите нужните продукти на нужното място?

Когато планирате продуктите, имайки предвид ефективна транспортна логистика, помислете също така дали можете да отговорите на нарастващото търсене на бързи доставки. Ако не можете да осигурите наистина бърза транспортна логистика, ще загубите клиенти.

Ще трябва да помислите и за това кой е идеалният ви клиент от гледна точка на доставките и, разбира се, интересите му.

Последният въпрос, на който ще отговорите при планиране на транспортна логистика, е за цената. Тук се има предвид цялостната цена на доставката, която включва разходите не само по самия превоз, но и по организирането, проследяването и администрирането на дейностите по транспортна логистика.

Транспортна логистика от ДЕСПРЕД

Вероятно вече сте наясно, че процесите по организиране и управление на ефективни доставки изискват доста умения, познания и време. Ако голяма част от бизнеса ви зависи от ефективността на доставките ви, то имате нужда от наистина добър специалист по транспортна логистика. Прехвърлянето на отговорността за транспортна логистика на служител с друга основна дейност често е неефективно, тъй като изисква доста време и умения. От друга страна, назначаването на собствен квалифициран служител по транспортна логистика може да не е ефективно, ако не можете да запълните работното му време или да си позволите заплатата му.

В такива случаи можете да се обърнете към ДЕСПРЕД и нашите специалисти по транспортна логистика с дългогодишен опит. Потърсете ни за консултация за вашата транспортна логистика, ще ви посетим в удобно за вас време и място.

Научете повече за транспорт на стоки

Въпроси при планиране на транспортна логистика

Транспортна логистика от ДЕСПРЕД

Scroll to Top