Спедиция, транспортна и складова логистика – какви са разликите 3-та част

Основни разлики между спедиция, транспортна и складова логистика

Съществуват различни подходи за анализиране на разграничението между спедиция, транспортна и складова логистика. Все пак точката на разликата може да бъде разбрана само когато спедиция, транспортна и складова логистика се разгледат паралелно. Ще се опитаме да ви улесним, като го направим сега.

Качествена спедиция, транспортна и складова логистика 1
Качествена спедиция, транспортна и складова логистика от Деспред АД

Логистиката е по-широк термин, докато спедицията е подразделение на логистичната индустрия.

В процесите по спедиция, транспортна и складова логистика логистиката отговаря за управлението на стоките от производството до дистрибуцията. Спедицията пък отговаря за транспортирането на стоките от склада до крайната дестинация.

Складовата логистика е тази част от дейностите по спедиция, транспортна и складова логистика, която се грижи за управление на видове стоки, бройки, качество и район на разпространение. Спедицията пък се грижи за управлението на необходимата документация по разпространението като застраховка, митници, освобождаване и много други.

В цялостния процес, свързан с спедиция, транспортна и складова логистика, логистиката се старае да покрие всеки сегмент от веригата за доставки. Спедиторът пък трябва да разполага с различни възможности за транспортиране, които да варират според стоките – чупливи, нетрайни и т.н.

Спедиция, транспортна и складова логистика в ДЕСПРЕД

Качествена спедиция, транспортна и складова логистика 2
Качествена спедиция, транспортна и складова логистика на прилична цена

Ако все още ви е трудно да се ориентирате в дейностите по спедиция, транспортна и складова логистика, няма нужда да се ангажирате повече. В ДЕСПРЕД от десетилетия предлагаме цялостни услуги по спедиция, транспортна и складова логистика, с които да облекчим вашите задължения и да помогнем на бизнеса ви да се развива. Нашите специалисти по спедиция, транспортна и складова логистика ще ви дадат добри, функциониращи и изгодни предложения, сред които да избирате най-подходящите спедиция, транспортна и складова логистика за вас. След това ще се ангажират с компетентното и надеждно изпълняване на всички договорени дейности по спедиция, транспортна и складова логистика, за да останат вашите клиенти доволни.

Вижте повече за предлаганата от нас складова логистика.

Основни разлики между спедиция, транспортна и складова логистика

Спедиция, транспортна и складова логистика в ДЕСПРЕД

Scroll to Top