Морски и речен транспорт – плюсове и минуси 2-ра част

Използването на морски и речен транспорт също така осигурява високо ниво на безопасност. Рискът от кражби, грабежи и загуби на товари е много малък в сравнение с този в автомобилния транспорт. Корабите, използвани в морски и речен транспорт, са много по-стабилни и устойчиви на непредвидими ситуации в сравнение с въздушния транспорт.

Морски и речен транспорт – за всякакви материали и стоки

Друго изключително важно предимство на използването на морски и речен транспорт е възможността да се превозват буквално всякакви стоки и материали. Ако използвате въздушен транспорт, няма да можете да товарите горива, масла и други опасни товари. При морски и речен транспорт обаче няма никакви ограничения и можете да превозвате всичко, което произвеждате или купувате, включително течности и опасни стоки.

Морски и речен транспорт – за краткотрайни стоки

Морски и речен транспорт - цени 1
Морски и речен транспорт (цени) – превоз с кораб

Mорски и речен транспорт е подходящо за всякакъв тип материали и продукти, дългите курсове не са проблем за нетрайни, бързоразвалящи се стоки тъй като има специализирани съдове които могат да поддържат съответния температурен режим.

Морски и речен транспорт – скорост

Ако имате нужда от бърза доставка, не избирайте морски и речен транспорт – той е най-бавният от всички видове транспорт. В повечето случаи превозите на морски и речен транспорт са доста по-бавни от сухоземните. В морето има сравнително прави коридори за движение, но тежките кораби не са в състояние да се движат бързо. Реките имат естествени извивки, които могат да направят маршрута по-дълъг от сухоземния. Не на последно място, превозите в морски и речен транспорт зависят от метеорологичните условия, макар и да са доста стабилни в голяма част от леките смущения във времето.

Морски и речен транспорт – срокове

Зависимостта от атмосферните условия може сериозно да наруши предвидените срокове за доставка на товарите при морски и речен транспорт. Разбира се, самолетите също са уязвими от бури и мъгли, но техните срокове за доставка са много по-кратки и това ги прави по-гъвкави по отношение на сроковете. При използване на морски и речен транспорт доставката може да се забави с дни дори със седмици, което може да има негативно влияние върху бизнеса ви, ако сроковете ви са твърди и трябва да ги спазвате прецизно.

Разгледайте повече подробности относно предлагания от нас воден транспорт.

Морски и речен транспорт – за всякакви материали и стоки

Морски и речен транспорт – за краткотрайни стоки

Морски и речен транспорт – скорост

Морски и речен транспорт – срокове

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top