Мултимодален транспорт – предимства, рискове и решения 2-ра част

Задължително ли е да използвате мултимодален транспорт

Понякога нямате друг избор, освен да съчетаете различни типове транспорт за една пратка. Дали да използвате интермодален или мултимодален транспорт в такива случаи е въпрос на ваша лична преценка.

Какви ползи може да имате от използването на мултимодален транспорт

Има няколко съществени предимства, които ще ви харесат, когато използвате мултимодален транспорт.

Мултимодален транспорт за улеснена комуникация

На първо място, комуникацията е изключително улеснена и много по-ясна, тъй като при мултимодален транспорт разговаряте само с една компания (в повечето случаи – и с един служител в нея). Когато работите с множество независими един от друг превозвачи, ще се наложи да проведете много повече разговори не само около изясняване на изискванията ви, но и около координирането им. Това може не само да натовари работния процес и да намали ефективността на служителите ви, но и да доведе до забавяне на товаренето или пристигането на пратките ви.

Мултимодален транспорт за подобрен контрол

Улеснената комуникация при мултимодален транспорт е свързана и с по-добра възможност за контрол – за да разберете как се движи пратката, достатъчно е просто да се свържете с доставчика си и да научите всичко, което се случва със стоките ви към момента. Така при мултимодален транспорт получавате подобрена отчетност, тъй като проследяването и държането на отделни спедитори и доставчици отговорни за закъснения и пропилени ресурси определено е сложна и трудоемка задача.

Мултимодален транспорт оферти 1
Мултимодален транспорт оферти – превоз с няколко вида транспорт

Да имате подръка един-единствен агент за мултимодален транспорт, който да отговаря изцяло за процеса на доставка „от врата до врата“, е изключително удобство. То е често предпочитано от фирми, които не са специализирани в логистиката и предпочитат да дадат възможност за максимална производителност на служителите, квалифицирани в основната им дейност.

Мултимодален транспорт за навременни доставки и доволни клиентите

И не на последно място, когато използвате мултимодален транспорт, можете да разчитате на навременни доставки с по-малко щети. Причината е ясна: при мултимодален транспорт целият контрол се провежда от един агент, който е професионалист, познава добре пазара на транспорта и доставчиците, има достатъчно опит и познания в този тип услуги. Това е достатъчно, за да сте сигурни, че вашите пратки ще пристигат навреме и цялостният процес по мултимодален транспорт ще бъде съобразен с вашите стоки и срокове.

Така възможностите за мултимодален транспорт ви помагат да намалите риска от закъснения и да поддържате удовлетвореността на клиентите си постоянно висока, което в крайна сметка ще помогне за просперитета на бизнеса ви.

Вижте повече информация относно нашата панаирна логистика.

Задължително ли е да използвате мултимодален транспорт

Какви ползи може да имате от използването на мултимодален транспорт

Scroll to Top