Размери на контейнери за морски транспорт – част 1

Размери на контейнери за морски транспорт - оферти 1
Размери на контейнери за морски транспорт – оферти само при нас

Въвеждането на стандартни размери на контейнери за морски транспорт промени много възможностите, които корабоплаването осигурява на бизнеса. Използването на едни и същи размери на контейнери за морски транспорт позволява не само по-пълноценното и оптимално товарене на корабите, но и по-лесното планиране на товарите от страна на производителите и търговците. Когато знаете всички размери на контейнери за морски транспорт, е лесно да изберете такива, каквито са подходящи за вашите товари. Стандартизираните размери на контейнери за морски транспорт са валидни както за сухи контейнери, така и за цистерни, хладилни контейнери и всички други видове.

Най-общо можем да кажем, че видовете размери на контейнери за морски транспорт се обозначават предимно чрез дължината на контейнера. В зависимост от това можем да говорим за размери на контейнери за морски транспорт 20 фута, 40 фута, 45 фута и др.

Защо е нужна стандартизацията на размери на контейнери за морски транспорт

Знаете ли, че почти 90% от световната търговия разчита на океански превози? Причината е, че морският транспорт е най-евтин от всички и позволява да се изпращат обемни и тежки товари. Но това също означава, че почти всички стоки в света се превозват в метални контейнери и тук стандартните размери на контейнери за морски транспорт стават наистина важни. Липсата на определени размери на контейнери за морски транспорт в миналото водеше до проблеми с подреждането на стоките в корабите, както и с превоза и самия начин на товарене. Това водеше до загуба на време и ресурси, както и до неоптимизирано товарене, което правеше морския транспорт по-скъп и несигурен.

Как стандартните размери на контейнери за морски транспорт насърчиха търговията

Размери на контейнери за морски транспорт - оферти 2
Размери на контейнери за морски транспорт – оферти и цени

През 1961 година Международната организация за стандартизация (ISO) се погрижи всички размери на контейнери за морски транспорт от определен тип да се придържат към стриктни указания за размери и конструкция. Сертификацията на размери на контейнери за морски транспорт по ISO днес гарантира не само точните размери на контейнерите, но също така дали те са здрави и устойчиви на атмосферни влияния. Благодарение на тази мярка най-накрая беше възможно логистичните, производствените и транспортните компании по целия свят да работят по-ефективно заедно.

Въвеждането на стандартни размери на контейнери за морски транспорт преодоля много проблеми и днес всеки кораб може да бъде натоварен много по-бързо и лесно и да превозва повече стоки с един курс, отколкото преди това. Факт е, че със стандартизацията на размери на контейнери за морски транспорт товаренето на корабите става с 3 седмици по-бързо, а също така не се позволява загуба на пространство. Така океанските превози не само се ускориха драстично, но и позволиха да се получи огромно увеличаване на търговските обеми и намаляване на цените на транспорта. Това, разбира се, беше стимул за бизнеса да се разраства все повече и повече.

Разгледайте повече за морски транспорт на нашия сайт

Защо е нужна стандартизацията на размери на контейнери за морски транспорт
Как стандартните размери на контейнери за морски транспорт насърчиха търговията

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top