Видове товарен автомобилен транспорт според товарите – част 1

Товарен автомобилен транспорт - оферти 1
Товарен автомобилен транспорт – оферти и предложения

Използването на товарен автомобилен транспорт е изключително широко разпространено. Товарен автомобилен транспорт се употребява за пратки от врата до врата, както и като част от мултимодален транспорт при комбиниране на разнообразни транспортни средства в рамките на една пратка. И все пак много от клиентите ни не са запознати с всички възможности, които могат да получат при транспортиране на стоки с камиони или микробуси. Ето защо в следващите редове ще разгледаме всички видове товарен автомобилен транспорт и ще обясним значението и употребата им.

В зависимост от географските зони на изпращане и доставка на пратката, можем да говорим за вътрешен и международен товарен автомобилен транспорт. Ясно е, че вътрешният транспорт е в рамките на една държава, а при международния пратката тръгва от една държава и пристига в друга. В международния товарен автомобилен транспорт може да е включен и транзит през една или няколко държави.

Според вида на товара можем да говорим за още няколко вида товарен автомобилен транспорт.

Товарен автомобилен транспорт - оферти 2
Товарен автомобилен транспорт – оферти за всеки

Товарен автомобилен транспорт на общи товари

Първият е товарен автомобилен транспорт на общи товари. Това са стоки и продукти, които не изискват специални условия при превозването си. Те могат да се превозват с разнообразни превозни средства – с камион с полуремарке, ремарке, брезент, бокс, микробус и др. В зависимост от количеството на стоките, може също да потърсите транспорт тип FTL (Full Truck Load, когато смятате да напълните цялото превозно средство) или групажен товарен автомобилен транспорт, наричан още LTL (Less Than Truckload, когато пълните само част от камиона и го използвате заедно с други клиенти на превозвача).

Прочетете повече за автомобилен транспорт

Товарен автомобилен транспорт на общи товари

Scroll to Top