Спедиция на товари – бързо и лесно решение за транспорт на вашите стоки 1-ва част

Какво означава понятието спедиции на товари

Спедицията на товари са вид услуги за изпращане на товари от начална до крайна точка. Спедициите на товари могат да се извършват от фирми от един или много превозвачи по въздух, море, железопътен транспорт, по суша с кола, камион или друго превозно средство. Спедициите на товари включват координирането и превозването на определена стока от едно място до друго, като независимо от начина на превозване целта е товарът да пристигне в точно определено време и място, в отлично състояние. Спедиция на товари включва целия процес по организацията и превозването на стоките – освен самото транспортиране и допълнителни

Спедиция на товари София 1
Спедиция на товари София – подредба и организация на ниво

дейности – като подготовката на документацията, товарене, разтоварване, междинно товарене и разтоварване, ако е нужно, изготвяне на транспортни документи, митническо обслужване, складиране, застраховане и други. При спедицията на товари клиентът сключва договор със спедиторска фирма. Спедицията на товари може да се извършва от същата фирма, която извършва превоза, както и от компания, която организира процеса като използва допълнителни услуги от други фирми или лица. Най-общо казано, фирмите, предлагащи спедиция на товари са посредник между вашата фирма и транспортна компания, която превозва стоките ви. Спедицията на товари е един от най-често използваните начини за транспорт както за бизнеса, така и за лична употреба.

Защо бизнесът има нужда от спедиция на товари

Спедицията на товари са важна част от бизнеса в международен план. Фирмите, които се занимават с внос и износ на стоки, както и с производство и търговия, имат нужда от бърза, удобна и възможно най-евтина и добре организирана доставка на своите стоки, затова в голяма част от случаите се обръщат към компании, занимаващи се със спедиция на товари. В днешно време именно чрез спедицията на товари все повече компании разширяват пазарите си, за да се развиват и да увеличат своя престиж и печалба – основната цел на всеки бизнес. Спедицията на товари значително улесняват процеса на доставка. Именно нарастващият внос и износ през последните десетилетия прави спедицията на товари много важна част от световната търговия.

Спедиция на товари София 2
Спедиция на товари София – организиране и следене на всяка пратка

Важно е да се отбележи, че фирмите занимаващи се със спедиция на товари не носят отговорност за забавяне на пратката при възникнали непредвидени обстоятелства като лошо време, блокади или други непредвидени промени в маршрута. Но при всички положения компаниите занимаващи се със спедиция на товари полагат всички усилия да разрешат проблема по най-бързия и лесен начин, защото разполагат с много опит, контакти и квалифицирани кадри за справяне с подобни ситуации.

Вижте повече информация за нашия автомобилен транспорт.

Какво означава понятието спедиции на товари

Защо бизнесът има нужда от спедиция на товари

Scroll to Top