Предимства и предизвикателства при транспорт на контейнери – част 1

Транспорт на контейнери - видове 1
Транспорт на контейнери – видове и цени

В съвременните превози на стоки, които трябва свободно да достигат до всяка точка на света, използването на транспорт на контейнери е една от универсалните възможности. Често се налага да се използва интермодален метод, при който за превоза на един контейнер през целия му маршрут се използват няколко вида транспорт. Интермодалният транспорт има отлични предимства като намаляване на времето и вероятността от повреда на товара, гъвкавост и сигурен поток от стоки. И използването на транспорт на контейнери е най-лесният начин такъв превоз да бъде организиран и изпълнен. Използването на интермодален транспорт на контейнери позволява на компаниите да доставят товарите си бързо, евтино и от врата до врата.

И все пак за организиране и управление на интермодален транспорт на контейнери спедиторите трябва да притежават голяма доза умения, знания, опит и достъп до модерни технологии, които помагат да се разберат и посрещнат нуждите на клиентите. Тъй като в ДЕСПРЕД организираме транспорт на контейнери от десетилетия наред, тук ще споделим с вас всички важни предимства и предизвикателства пред този вид превози. Надяваме се, че така ще ви помогнем да прецените по-лесно дали имате нужда от транспорт на контейнери и какъв да бъде най-удобният за вас начин да го организирате.

Факт е, че използването на стандартни контейнери предоставя многобройни предимства на дистрибуцията на товари, но също така носи своите предизвикателства. Ето какво ще спечелите и какво можете да рискувате, ако изберете транспорт на контейнери.

Транспорт на контейнери - видове 2
Транспорт на контейнери – видове и невероятни оферти

Транспорт на контейнери – удобството на стандарта

Транспорт на контейнери означава преди всичко превоз на стоки чрез стандартни транспортни съдове, които могат да се обработват навсякъде по света (ISO стандарт). Освен това при транспорт на контейнери можете да разчитате на специализирани видове транспортни средства – кораби, камиони, шлепове, вагони, самолети, както на наличието на подходящо оборудване и терминали на всеки етап от превозването на стоките ви. Нещо повече, всеки контейнер има уникален идентификационен номер и код на типа размер, което позволява да бъде уникална транспортна единица, която лесно се управлява и проследява по време на целия процес по транспорт на контейнерите ви.

Разгледайте нашите оферти за морски транспорт

Транспорт на контейнери – удобството на стандарта

Scroll to Top