Морски транспорт, контейнери и тънкости – 5 важни насоки от ДЕСПРЕД – част 1

Видове морски транспорт контейнери 1
Видове морски транспорт контейнери и експертни мнения

При използването на морски транспорт контейнерите играят съществена роля като най-предпочитан метод за превози. Причината е в изобилието от възможности и удобството при морски транспорт с контейнерите, бързо, удобно и лесно да пренасят големи пратки по целия свят.

С тези новооткрити предимства обаче идва и осъзнаването на потенциалните рискове от този вид транспорт. Ето защо ще ви разкажем за няколко важни тънкости за морски транспорт, контейнери и пратки, които трябва да знаете. Те ще ви помогнат да запазите стоките в безопасност по време на морски транспорт, контейнерите със стоките ви които да бъдат максимално защитени и превозени с най-голяма ефективност, безпроблемност до желаната от вас дестинация.

Морски транспорт, контейнери и запълване

Коефициентът на запълване или оптималното използване на обема е жизненоважен момент, когато говорим за морски транспорт, контейнери и запълване със стока. При морски транспорт контейнерите трябва да имат подходящ процент използвано пространство, което се измерва с тегло и обем.

При морски транспорт контейнерите не бива да бъдат запълвани под 60% – това може да бъде опасно, защото товарът се мести по време на транспортиране и може да се повреди. В същото време, при морски транспорт контейнерите не бива да бъдат запълвани над 85%, защото стоките могат да бъдат смачкани. Препоръчваме да следвате правилото при морски транспорт контейнерите да са запълнени на около 70-80%, което дава най-голяма сигурност.

Видове морски транспорт контейнери 2
Видове морски транспорт контейнери и цени

И макар че при морски транспорт контейнерите трябва да бъдат не съвсем пълни, също така е важно да използвате цялото налично пространство, за да укрепите товарите. Ако при морски транспорт контейнерите са натоварени така, че да останат празнини, можете да използвате палети, пликчета с въздух или дори стреч фолио, за да ги запълните и да предпазите товара си от твърде много движение.

Открийте нашите митнически услуги

Морски транспорт, контейнери и запълване

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top