Морски и речен транспорт – плюсове и минуси 1-ва част

Използването на морски и речен транспорт е най-рентабилният начин да превозите товарите си. За морски и речен транспорт се използват плавателни превозни средства като кораби и шлепове. По този начин могат да се транспортират насипни или бройни товари, големи, нетрайни или тежки стоки, както и хора. В следващите редове ще ви разкажем повече за предимствата и недостатъците при използване на морски и речен транспорт, за да проверите дали той е подходящ за вашите нужди. Разбира се, можете да се обърнете към екипа на Деспред за всякакви допълнителни въпроси.

Морски и речен транспорт – цени

Една от най-добрите характеристики при използване на морски и речен транспорт е ниската цена.

Самите превозни средства за морски и речен транспорт също имат сравнително ниски експлоатационни разходи, а основните разходите за гориво се разпределят между голям обем товари. Що се отнася до персонала, един кораб с товар няколко хиляди тона до десетки хиляди тона може да изисква само десетина души обслужващ персонал, което също намалява разходите.

Морски и речен транспорт - мнения 1
Морски и речен транспорт – мнения – превоз в контейнери

Не на последно място, при използването на морски и речен транспорт често се включвате в групажни превози, тоест корабът транспортира едновременно товари на различни податели. Това намалява допълнително себестойността на превоза на единица товар.

Всичко това прави самият морски и речен транспорт най-евтиният метод за транзит на продукти между две точки.

Морски и речен транспорт – перфектен за големи товари

Корабите имат огромен капацитет за съхранение и транспортиране на стоки – много по-голям в сравнение с автомобилния, въздушния и дори с жп транспорта. Това означава, че използването на морски и речен транспорт е изключително удобно за превоз на големи, тежки и извънгабаритни товари.

Нещо повече, размерите на товарните кораби позволяват лесното превозване на обемни товари като автомобили, камиони и др.

Вижте повече информация относно предлагания от нас воден транспорт.

Морски и речен транспорт – цени

Морски и речен транспорт – перфектен за големи товари

5/5 - (1 vote)
Scroll to Top