Видове въздушен карго транспорт – част 1

Въздушен карго транспорт видове 1
Въздушен карго транспорт видове -общ товар

Въздушен карго транспорт е термин, който се отнася до транспортиране на стоки и продукти чрез самолет в товарни трюмове на пътнически самолети или в специализирани товарни самолети. Това е критичен компонент от глобалната верига на доставки. Използването на въздушен карго транспорт позволява на фирмите да пренасят стоки бързо и ефективно на дълги разстояния, осигурявайки навременна доставка и достъп до пазари по целия свят.

Съществуват девет основни вида въздушен карго транспорт, свързани преди всичко със стоките, които се превозват. Ето какви са те и какво е добре да знаете за приложението им в различни индустрии.

Въздушен карго транспорт на общ товар

Общите товари обхващат широка гама от стоки и продукти: в това понятие влиза всичко, свързано с електроника, дрехи, машинни части, медицински консумативи и др. В този тип въздушен карго транспорт се превозват артикули, които не изискват специфични условия за обработка или съхранение по време на транспортиране.

Производителите, търговците на дребно и предприятията в множество сектори зависят именно от услугите за въздушен карго транспорт на общи товари, за да транспортират стоките си бързо и ефективно.

Въздушен карго транспорт на специален товар

Въздушен карго транспорт видове 2
Въздушен карго транспорт видове – специален товар

Специален товар се наричат стоки, които имат специфични изисквания за обработка, съхранение или транспорт. Тази категория въздушен карго транспорт обхваща разнообразна гама от артикули като изящно изкуство, фармацевтични продукти, чувствително оборудване или дори сценичен реквизит.

Уникалният характер на тези стоки изисква специализирана грижа и внимание по време на въздушен карго транспорт, често включващи допълнителни мерки за сигурност, контрол на температурата или контейнери, проектирани по поръчка.

Такъв въздушен карго транспорт обикновено се използва от музеи и галерии, фармацевтични компании и организатори на събития, които разчитат на специални карго услуги, за да транспортират своите ценни и деликатни предмети безопасно и сигурно.

Въздушен карго транспорт на живи животни

Този тип въздушен карго транспорт транспортира космати, пернати или четириноги животни по въздуха. Специализираният сектор се грижи за различни живи същества – от домашни любимци и селскостопански животни, до редки видове, предназначени за зоологически градини и спасителни центрове. За да гарантират доброто състояние и безопасността на всеки жив пътник, доставчиците на въздушен карго транспорт следват стриктни указания.

Научете повече за въздушен транспорт

Въздушен карго транспорт на общ товар

Въздушен карго транспорт на специален товар

Въздушен карго транспорт на живи животни

Scroll to Top