За какви стоки е подходящ въздушен транспорт на товари – част 3

Въздушен транспорт на товари: Т.нар. мокър товар

Някои товари трябва да бъдат класифицирани като мокри, тъй като съдържат, отделят или могат да генерират течност. Те са особено подходящи за въздушен транспорт на товари. Такива са например течности във водонепроницаеми контейнери; прясно или замразено месо, плодове и зеленчуци и други нетрайни продукти; хранителни продукти, опаковани в лед; живи животни, от които се произвежда течност (главно бозайници); стоки, които могат да отделят течност или конденз.

Въздушен транспорт на товари: Живи животни

При такъв въздушен транспорт на товари се превозват домашни любимци и екзотични животни, включително декоративни риби, насекоми, спортни коне, селскостопански животни за разплод, животни за клане, животни за зоологическа градина и др. За дълги дестинации единственият бърз вариант е въздушен транспорт на товари. Превозвачът трябва да гарантира, че животните пътуват удобно и с минимален стрес.

Въздушен транспорт на товари с висока стойност

Въздушен транспорт на товари често се използва за скъпи товари, като скъпоценни камъни, бижута и перли, злато и други благородни метали, пари в брой, банкова документация и акции, произведения на изкуството и висша мода, кожи, храни и електроника от висок клас и др. Изборът на въздушен транспорт на товари в тези случаи е предпочитан заради високото ниво на защита, както и заради здравата опаковка и възможността за въоръжена охрана на товара. По този начин един въздушен транспорт на товари може да елиминира всякакъв риск от загуба, повреда или кражба.

Въздушен транспорт на товари с голямо тегло и едри габарити

Някои стоки са с много голямо тегло и/или размери, които не могат да се превозват на повечето товарни самолети. И все пак и за тях може да се осигури въздушен транспорт на товари, като за целта се използват самолети с извънгабаритно товарно отделение, специална товарна рампа и оборудване за обработка по време на товарене. Примери за въздушен транспорт на товари в такъв случай могат да бъдат генератори на електричество, строителни машини, оборудване за петролни кладенци, малки плавателни съдове, хеликоптери и други.

Ако се колебаете дали вашите стоки са подходящи за въздушен транспорт на товари и дали използването на въздушен транспорт на товари е най-добрият избор за вас, свържете се с нашите консултанти, които са готови да ви дадат най-доброто решение.

Въздушен транспорт на товари: Т.нар. мокър товар
Въздушен транспорт на товари: Живи животни
Въздушен транспорт на товари с висока стойност
Въздушен транспорт на товари с голямо тегло и едри габарити

Scroll to Top