Видове контейнери за морски транспорт според предназначението им – част 2

Качествени видове контейнери за морски транспорт 1
Качествени видове контейнери за морски транспорт на достъпни цени

Видове контейнери за морски транспорт с двойна врата

Тези видове контейнери за морски транспорт имат врати в двата си края и са известни също като „тунелни контейнери“. Можете да ги използвате, когато имате нужда от бързо товарене и разтоварване на стоки. Позволяват също повече пространство за стоки като стомана и желязо. И двата комплекта врати в тези видове контейнери за морски транспорт имат еднакъв заключващ механизъм и устойчиви на атмосферни влияния уплътнения, за да предпазят товара от атмосферните влияния.

High Cube видове контейнери за морски транспорт

High Cube са такива видове контейнери за морски транспорт, които са подобни по структура на контейнерите с общо предназначение, но са по-високи с около 1 фут (30 см). Тези видове контейнери за морски транспорт се предлагат в размери 40 фута и понякога 45 фута. Използват се в случаите, когато се изисква малко по-голям обемен капацитет. Повечето High Cube видове контейнери за морски транспорт имат вдлъбнатина в пода в предния край, за да центрират контейнера върху специално шаси, което му позволява да лежи по-ниско и да има по-висока конструкция.

Качествени видове контейнери за морски транспорт 2
Качествени видове контейнери за морски транспорт в София

Open Side видове контейнери за морски транспорт

Това са отворени отстрани видове контейнери за морски транспорт, които са много подобни на обикновените транспортни контейнери с общо предназначение, но с тази разлика, че вратите могат да се отварят напълно и отстрани. Тази функция осигурява много по-широко пространство и достъп до тези видове контейнери за морски транспорт, което прави товаренето и разтоварването на материали лесно. Отворените отстрани видове контейнери за морски транспорт обикновено се предлагат на 20\’ и 40\’ и осигуряват достатъчно място за изключително големи предмети, които не могат да се поберат през обикновените врати.

ISO хладилни видове контейнери за морски транспорт

Хладилните видове контейнери за морски транспорт ISO се използват за превоз на чувствителни към температурата, нетрайни товари като месо, плодове и зеленчуци. Тези видове контейнери за морски транспорт разчитат на външно захранване, за да поддържат температурата регулирана. Хладилниците обикновено се предлагат в 20\’ и 40\’ и се изработват от устойчива на атмосферни влияния стомана, известна като Cor-ten стомана.

Прочетете повече за железопътен транспорт

Видове контейнери за морски транспорт с двойна врата
High Cube видове контейнери за морски транспорт
Open Side видове контейнери за морски транспорт
ISO хладилни видове контейнери за морски транспорт

Scroll to Top