Какви са подготовките и етапите при международен автомобилен транспорт – част 1

Международен автомобилен транспорт - цени 1
Международен автомобилен транспорт – цени и видове

Във външната търговия използването на международен автомобилен транспорт е от ключово значение – това е бърз и лесен начин всяка стока да стигне от вратата на изпращача до вратата на получателя.

Основното предимство при използването на международен автомобилен транспорт е голямото разнообразие от маршрути за достигане до точката на доставка, което позволява по-голяма гъвкавост, когато трябва да промените първоначално избрания маршрут поради външни причини като злополука или задръстване.

В допълнение, използването на международен автомобилен транспорт е една от най-безопасните опции, тъй като не изисква трансбордиране на стоките, а е в състояние да осигури услуга по директен маршрут от изпращача до местоназначението. При международен автомобилен транспорт най-разпространеното превозно средство е камионът с ремарке, който лесно достига навсякъде.

За разлика от вътрешния автомобилен транспорт, услугата международен автомобилен транспорт изисква по-дълги срокове за доставка и подготовка на повече документи преди началото на пътуването. Прочетете нататък, за да научите повече подробности както за документацията, така и за подготовката на стоките при международен автомобилен транспорт.

Етапи при международен автомобилен транспорт

Подобно на всяка друга спедиторска услуга, организирането на международен автомобилен транспорт също се основава на поредица от стъпки, които трябва да се следват, за да се гарантират както сроковете за товарене, така и за доставка. Тези стъпки могат да бъдат подредени по сходен начин, независимо дали превозното средство напуска Европейската общност, или не.

Стъпка 1: Подготовка и сключване на застраховка за международен автомобилен транспорт

Международен автомобилен транспорт - цени 2
Международен автомобилен транспорт – цени и невероятни оферти

След като стоките бъдат взети от вашия обект, спедиторът пристъпва към подготовката на товара за правилното му транспортиране. Идеята на този етап е да се сведат до минимум щетите, които товарът може да претърпи по време на международен автомобилен транспорт. Това е възможно чрез избор на най-подходящата опаковка според вида на превозваната стока. Следва правилно опаковане на пратката за международен автомобилен транспорт.

Като специалисти по международен автомобилен транспорт, на този етап горещо препоръчваме да сключите допълнителна застраховка за товара си, особено ако превозните средства пътуват до други континенти. Тя ще покрие щетите в случай че се появят препятствия по пътя и товарът е засегнат. Посъветвайте се с нас – ние ще използваме нашия дългогодишен опит в организирането на международен автомобилен транспорт и ще ви дадем повече информация за най-често срещаните рискове при всеки един маршрут и начините да се застраховате от тях по най-оптималния начин.

Прочетете повече за автомобилен транспорт на нашия сайт

Етапи при международен автомобилен транспорт
Стъпка 1: Подготовка и сключване на застраховка за международен автомобилен транспорт

Scroll to Top