Морски транспорт – видове контейнери и цени за транспорт – част 2

Как можете да изпращате товари в контейнери за морски транспорт

Морски транспорт контейнери цени ползи 1
Морски транспорт контейнери цени ползи – научете тук

Когато избирате контейнери за морски транспорт, на първо място е важно да изберете правилния тип според стоката, която смятате да изпратите за превоз. Но това не е всичко. Освен вида на стоките, е важен и обемът им.

Важно е да знаете, че при морски транспорт не е задължително да пълните цял контейнер. На корабите за морски транспорт се предлагат два вида използване на контейнери: пълно натоварване (FCL) и  частично натоварване (LCL).

Ако имате нужда от морски транспорт за малко количество стоки, които не могат да напълнят дори най-малкия контейнер, използвайте частично натоварване. Това означава, че в него ще бъдат натоварени не само вашите стоки, но и тези на други клиенти на превозвача. Това е прекрасен начин да се оптимизират товарите при морски транспорт, тъй като теглото и обемите им са ограничени. Опаковките, използвани вътре в контейнерите за морски транспорт, могат да бъдат стандартните палети, опаковани в термосвиваемо фолио, каси или друг тип опаковки – същите, които можете да използвате и при автомобилен или железопътен транспорт.

Цени за контейнери за морски транспорт

Морски транспорт контейнери цени ползи 2
Морски транспорт контейнери цени ползи – свържете се с нас

Цените за доставка на контейнери с морски транспорт може да варират значително и на практика няма една готова тарифа, която да използвате. Образуването на отделните цени обикновено зависи от размера на контейнерите, които се изпращат, както и разстоянието, през което трябва да се превози пратката. Като цяло, по-високите цени за морски транспорт се дават за по-големи пратки и разстояния. Но цените за морски транспорт ще бъдат различни и за различните видове стоки, които се превозват, така че е важно дали изпращате насипни материали, нетрайни продукти с хладилници, машини или други обемни стоки.

Но размерите и разстоянието не са единствените фактори за определяне на цени за морски транспорт. Важно е също дали ще използвате частични или цели контейнери.

Единичните цени на кг са по-високи от тези, които бихте получили за цели контейнери. Това означава, че най-добри цени като себестойност на превоза на единична стока с морски транспорт ще получите, ако успеете да напълните цели контейнери. В същото време, невинаги има как да ги напълните. В такъв случай използването на частични контейнери ще ви даде по-малки цени за доставка, въпреки по-високите цени на килограм.

В някои случаи обаче може да получите доста по-изгодни крайни цени на транспортирането от врата до врата, ако използвате цели контейнери за морски транспорт, дори ако не сте ги напълнили докрай. Такъв вариант е много удобен, ако контейнерите пътуват не само с морски транспорт, но и с железопътен или автомобилен на сушата, за да стигнат от врата до врата. Причината е, че претоварването на контейнерите директно от кораба върху камион или влак ще бъде много по-бързо и евтино, отколкото ако чакате те да се отворят, за да се извадят вашите пратки. Крайните цени при подобен морски транспорт с частични контейнери в такъв случай може да се повишат и заради нуждата от преопаковане на пратките, за да станат подходящи за различните видове транспорт по пътя си.

Научете повече за транспорт на стоки.

Как можете да изпращате товари в контейнери за морски транспорт

Цени за контейнери за морски транспорт

Scroll to Top