Морски, железопътен и камионен транспорт с цели контейнери – Част 1

Цели контейнери видове 1
Цели контейнери видове – научете тук

Транспортът с цели контейнери (на английски Full Container Load или FCL) означава, че един транспортен контейнер се пълни със стоки от едно лице или компания. Има различни видове превоз на цели контейнери: морски, железопътен и с камиони. И все пак доставката с кораб е най-често срещаната.

Въпреки че името „транспорт на цели контейнери“ може да подсказва друго, не е нужно да пълните 20-футовия или 40-футовия контейнер изцяло. „Цели контейнери“ просто означава, че не споделяте контейнера с товара на друго лице, както би било при LCL (частично натоварен контейнер). В цели контейнери може да бъде изпратено практически всичко, от автомобила или покъщнината ви до стоки и продукти от всякакъв вид.

Видове цели контейнери

Цели контейнери видове 2
Цели контейнери видове – свържете се с нас

Товарите за цели контейнери могат да бъдат изпращани с различни видове контейнери. Обичайният избор са стандартните ISO цели контейнери 20 фута или 40 фута, което се равнява приблизително на около 33 куб. м и съответно 67 куб. м. В повечето случаи те са достатъчни, за да поберат пратката ви. Ако вашият товар е например твърде голям или се нуждае от специален транспорт, има други видове контейнери, които могат да се използват – високообемни, отворени, хладилни, flat rack контейнери. Това дава възможност за изпращане на всякакви стоки.

Цели контейнери могат да се превозват с различни транспортни средства, което е изключително удобно за доставки от врата до врата. С цели контейнери можете да получите изгодни морски, железопътни и авто превози по целия свят.

Как функционира транспортът с цели контейнери

Без значение дали ще извършвате транспорт на цели контейнери с морски, железопътен или автомобилен транспорт, дейностите, които трябва да бъдат извършени, са доста сходни.

Научете повече за морски транспорт

Видове цели контейнери

Как функционира транспортът с цели контейнери

Scroll to Top