Речен транспорт по река Дунав – защо и как да го използвате 2-ра част

Речен транспорт по река Дунав – за какво да помислите

Все пак, използването на речен транспорт по река Дунав може да има и своите недостатъци.

Що се отнася до скоростта на доставката, използването на речен транспорт по река Дунав се смята за най-бавният начин за доставка заради ниската скорост на корабите и зависимостта им от метеорологичните условия. И все пак при определени ситуации може да се окаже, че използването на речен транспорт по река Дунав е по-бърз вариант в сравнение с преминаването на товарни автомобили през редица митници и задръствания. Все пак когато търсите срокове за речен транспорт по река Дунав, попитайте предварително колко време би отнел вашият курс и обмислете дали е подходящ за вас или как да организирате логистиката си така, че да успеете да използвате речен транспорт по река Дунав без проблем за бизнеса и клиентите ви.

Речен транспорт по река Дунав - предимства 1
Речен транспорт по река Дунав – предимства на водния транспорт

Речен транспорт по река Дунав – география

По поречието на река Дунав са разположени 10 крайбрежни държави – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България, Румъния, Молдова и Украйна, което прави използването на речен транспорт по река Дунав изключително удобно за международни превози в Европа. Нещо повече, около 30 от притоците на Дунав също са плавателни, което приобщава към плавателния път за речен транспорт по река Дунав още цели 7 държави.

И не на последно място, по поречието на Дунав са разположени цели 4 европейски столици: Виена на Австрия, Белград на Сърбия, Будапеща на Унгария, Братислава на Словакия. Това прави използването на речен транспорт по река Дунав още по-привлекателно и удобно за редица видове бизнеси.

Речен транспорт по река Дунав – дължина на курсовете

Речен транспорт по река Дунав - предимства 2
Речен транспорт по река Дунав – предимства на нашите услуги

Според статистиките при речен транспорт по река Дунав стоките се превозват на средно разстояние от около 600 км, но почти 2400 км от реката всъщност са плавателни. Това означава, че разстоянията за речен транспорт по река Дунав могат да бъдат значително по-големи, в зависимост от нуждите на поръчителите и възможностите на превозвачите.

Най-често речен транспорт по река Дунав се използва по Долен Дунав (в държавите Сърбия и Румъния), както и по Горен Дунав (най-вече в Австрия).

Разгледайте услугите ни за воден транспорт.

Речен транспорт по река Дунав – за какво да помислите

Речен транспорт по река Дунав – география

Речен транспорт по река Дунав – дължина на курсовете

Scroll to Top