Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – част 2

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – товарителница

Основна разлика между мултимодален и интермодален транспорт е товарителницата. Когато използвате мултимодален транспорт, се сключва само един договор с компанията, докато интермодалният транспорт изисква товарителници с всяка компания, участваща във веригата на доставка. Това води до допълнителен натиск върху логистиката.

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт (мнения) 1
Разлика между мултимодален и интермодален транспорт мнения – най-високо качество

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – закъснение и координиране

Ако търсите разлика между мултимодален и интермодален транспорт по отношение на координирането, то при интермодалния е ваша работа да се справяте и да координирате закъсненията по време на транспортирането на стоките. Това означава, че ако вашият кораб закъснее и не може да стигне до пристанището навреме, сами ще трябва да коригирате следващата част от пътуването.

Ако използвате мултимодален транспорт, изпълнителят е отговорен за координирането на закъсненията между различните видове транспорт по време на изпращане. Тази разлика между мултимодален и интермодален транспорт определено ще ви осигури спокойствие.

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – цена

Една важна разлика между мултимодален и интермодален транспорт засяга цените и разходите, които правите по придвижването на стоките си.

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт (мнения) 2
Разлика между мултимодален и интермодален транспорт мнения – цени

От една страна, когато използвате интермодален транспорт и трябва да сключите отделен договор за всеки транспорт, общите разходи могат да станат доста високи. Все пак получавате възможността да се пазарите във всяка част от процеса или да сменяте превозвачите един по един, за да намалите разходите.

Що се отнася до бюджетната разлика между мултимодален и интермодален транспорт по отношение на мултимодалния транспорт, разходите тук могат да изглеждат високи на пръв поглед, но да се окажат рентабилни, когато ги разглеждате в пакет.

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – гъвкавост

Може сами да се досетите за следващата разлика между мултимодален и интермодален транспорт – гъвкавостта. Тъй като интермодалният транспорт ви позволява да работите с отделна компания за всяка част от процеса на доставка, може да я изберете по ваш вкус и да променяте в движение схемата за доставка за всяка отделна пратка, за да отговорите на променените изисквания, да наваксате закъснение и т.н. При мултимодалния транспорт можете да изберете само готови пакети, предоставени от вашия изпълнител, и тази липса на пълна гъвкавост може да се окаже съществена разлика между мултимодален и интермодален транспорт, която да промени вашия бизнес.

Разгледайте повече за интермодален транспорт

Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – товарителница
Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – закъснение и координиране
Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – цена
Разлика между мултимодален и интермодален транспорт – гъвкавост

Scroll to Top