Видове контейнери за морски транспорт според предназначението им – част 1

Видове контейнери за морски транспорт - цени 1
Видове контейнери за морски транспорт – цени и ползи

Знаете ли, че около 90% от световните товари се превозват с кораби? Не е изненадващо, че за да се побере такова огромно количество стоки, има много различни видове контейнери за морски транспорт, всеки от които се използва за различна цел. Ето защо в следващите редове ще ви разкажем за най-използваните видове контейнери за морски транспорт, като се спрем и на тяхното основно предназначение. Така ще ви е по-лесно да изберете онези видове контейнери за морски транспорт, които отговарят най-добре на стоките и нуждите ви.

Видове контейнери за морски транспорт с общо предназначение

Тези видове контейнери за морски транспорт имат общо предназначение и са познати също под името „сухи контейнери“. Те са напълно затворени, защитени и устойчиви на атмосферни влияния, с твърд покрив, странични стени и под. Сухите видове контейнери за морски транспорт са най-разпространените и използват за товарене на повечето видове обичайни товари. В допълнение, общите видове контейнери за морски транспорт могат да имат допълнителни адаптации като лайнерни торби или флекси-танкове за превоз на определени видове течни насипни товари или сухи насипни товари. Стандартните видове контейнери за морски транспорт са съвместими с камиони и влакове, което позволява да бъдат лесно прехвърляни върху различни превозни средства.

Flat rack видове контейнери за морски транспорт

Тези видове контейнери за морски транспорт се наричат Flat rack или плоски. Те нямат странични стени, имат само стена на късите страници. Такива видове контейнери за морски транспорт са достатъчно стабилни, за да позволят закрепване на товара на стабилните страни, така че са идеални за превоз на извънгабаритни товари, като тежки машини, превозни средства на релси, големи ролки и строителни материали. Някои 40-футови видове контейнери за морски транспорт тип Flat rack са подходящи за превоз на до 45 метрични тона товар.

Видове контейнери за морски транспорт - цени 2
Видове контейнери за морски транспорт – цени за всеки

Open Top видове контейнери за морски транспорт

Особени видове контейнери за морски транспорт са т. нар. Open Top – те имат подвижен покрив, който може да бъде напълно премахнат. Отворените видове контейнери за морски транспорт са подходящи за товари, които са с голяма височина и не могат лесно да бъдат натоварени през стандартната врата, като например високи машини или други тежки/обемисти готови продукти, чието манипулиране и товарене може да се извърши само с кран или подвижен мост. Имат закрепващи пръстени, монтирани към горната и долната странични релси и ъглови стълбове за закрепване на товара, и се предлагат в размери 20 фута и 40 фута (6 метра и 12 метра).

Разгледайте повече за въздушен транспорт

Видове контейнери за морски транспорт с общо предназначение
Flat rack видове контейнери за морски транспорт
Open Top видове контейнери за морски транспорт

Scroll to Top