Няколко причини да използвате външни услуги за вътрешни превози на товари 1-ва част

Някои компании смятат, че използването на спедитор или компания за вътрешни превози на стоки в рамките на държавата е излишен разход, тъй като тази дейност изглежда лесна за изпълнение. Дали това е така, или делегирането на дейностите по вътрешни превози е мъдър бизнес ход, прочетете в следващите редове.

Ако никога не сте работили с компания за вътрешни превози, вероятно ви е трудно да си представите всичко, което тя може да извърши. Познаването на услугите по вътрешни превози ще ви помогне да прецените дали този избор е подходящ за вас.

Ясно е, че основната роля на компанията за вътрешни превози ще бъде превозването на стоките ви до желания получател почти без ваше участие. Това може да има доста предимства, особено за малкия и средния бизнес. Но добрата компания за вътрешни превози в рамките на България може да ви отмени в голяма част от дейностите по превоз на стоки и товари – от преопаковане и етикиране на товарите, палетизиране и фолиране, през складиране, товарене и разтоварване, доставка до вратата на получателя, дори при оформяне на документите и застраховката.

Така че имаме за вас 9 сериозни причини за използвате услуги за вътрешни превози на товари.

1. С използването на фирма за вътрешни превози не се налага да правите разходи за поддръжка на автопарк

Видове вътрешни превози 1
Видове вътрешни превози – от точка А до точка Б

Собственият автопарк не е никак лесен за поддръжка, а може да бъде и доста скъп за по-малките бизнеси. За да разполагате със собствени превозни средства за вътрешни превози, ще трябва да направите сериозни инвестиции в закупуване и поддръжка на подходящи автомобили, за шофьори, горива и консумативи, администрация на превозите. Ако нямате възможност да осигурите пълноценна заетост на съответния автомобил и шофьор, то поддръжката им може да се окаже неизгодна за вас, тъй като разходите ще са твърде големи на фона на използването на фирма за вътрешни превози.

Още по-осезаема е разликата, ако имате нужда от специализиран вътрешни превози и трябва да инвестирате в скъпи хладилни или специализирани камиони за течни или насипни материали например.

Не си струва да поддържате собствен автопарк и в случаите, когато имате нужда от вътрешни превози рядко или сезонно. Това ще доведе до повече загуби, отколкото спестявания.

Вижте повече информация за нашата складова логистика.

1. С използването на фирма за вътрешни превози не се налага да правите разходи за поддръжка на автопарк

Scroll to Top