Какви дейности се извършват при транспортна логистика – част 2

Как функционира транспортна логистика

Транспортна логистика функции 1
Транспортна логистика функции – научете повече

Когато мислите за транспортна логистика, всъщност мислите за най-ефективния и евтин начин една пратка да стигне от вас до получателя си. Дейностите по транспортна логистика няма да са никак лесни нито за планиране, нито за организиране. Ако разгърнем малко задачите, които трябва да се решат чрез транспортна логистика, въпросите към нея биха изглеждали например така:

Ако искате да изпратите пратката със самолет, трябва да имате предвид цената на полета. Ако не желаете да спирате в друга държава и да прехвърляте стоката на два отделни полета, директният полет може да ви струва повече. Също така трябва да имате предвид дали товарът ви е подходящ за превозване със самолет, или е задължително да изберете друг вид транспорт.

Ако при транспортна логистика изберете влак, ще е по-евтино, но неизменно ще отнеме повече време особено ако използвате мултимодален транспорт и влакът спира за товарене и разтоварване на междинни гари.

Още по-евтино ще е с кораб, но също така ще е по-бавно и невинаги е възможно, тъй като може да няма налично пристанище или воден път.

Транспортна логистика функции 2
Транспортна логистика функции – свържете се с нас

При транспортна логистика трябва да обмислите и дали един транспорт не трябва да бъде комбиниран с други видове транспорт, за да успеете да доставите стоката от склада си до получателя. Понякога транспортна логистика с няколко различни превозни средства е най-евтиният избор, друг път е единственият възможен.

След това при идва ред на административния фактор при транспортна логистика. Колко работа трябва да се свърши, за да се извършат всички дейности по транспортна логистика? Какво трябва да знае специалистът по транспортна логистика, за да успее да се справи добре с организацията и колко време ще му отнеме тази дейност?

Научете повече за транспорт на стоки

Как функционира транспортна логистика

Scroll to Top